Σεμινάριο διαιτολογίας στα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Οι (πρώην) χρήστες ηρωίνης εμφανίζουν πολλές διατροφικές διαταραχές καθώς η ηρωίνη δρα σαν αναβολικό αυξάνοντας τον μεταβολισμό. Η σωστή ενημέρωση των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε θέματα διατροφής και η  ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ποιότητας  ζωής αποτελούν σημαντικό δείκτη βελτίωσης της υγείας τους και ένδειξη αλλαγής του παλιού τρόπου ζωής τους. 

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Η συμβολή της διατροφής σε χρήστες ουσιών σε στάδιο απεξάρτησης» από την κυρία Τσουμάνη Ναταλία, Νοσηλεύτρια – Διαιτολόγος Διατροφολόγος που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο «Πιλοτικό Διαιοτολογικό Γραφείο». 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να ενημερωθούν και να συζητήσουν πάνω σε θέματα διατροφής που αφορά την συγκεκριμένη ομάδα και τις ιδιαιτερότητές της. 

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε λήψη διαιτολογικού ιστορικού και ιστορικού SF36 για την ποιότητα ζωής, καταγραφή σωματομετρήσεων, διατροφική ενίσχυση της ομάδας και καθορισμός εβδομαδιαίου διαιτολογίου. 

Με την ευκαιρία τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου για τη συνεργασία και την υποστήριξη και ευελπιστούμε στη συνέχιση των δράσεων και των παρεμβάσεων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί