Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθετείται στον ΟΗΕ με την στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Τρεις ημέρες πριν τις πρώτες εκλογές του Μαΐου ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, καίγοντας, κυριολεκτικά, το κόμμα του, με τις δηλώσεις του για επαναφορά της ασφαλιστικής εισφοράς 20% στο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών. Ο ίδιος αναγκάστηκε να αποσυρθεί (να τον αποσύρει καλύτερα ο Αλέξης Τσίπρας), αλλά πάντα ήταν απορία γιατί να το κάνει αυτό λίγες ημέρες πριν από μια τόσο κρίσιμη μάχη.

Οι εκτιμήσεις στη συνέχεια ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με το σύνολο σχεδόν των μμε να ελέγχονται από την κυβέρνηση, έχασε περίπου 8 μονάδες από αυτή την υπόθεση και μια ανάλογη τοποθέτηση της Φωτίου.

Δείτε:

Και τρέχει ο Τσίπρας να μαζέψει: Κατρούγκαλος – Φωτίου κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ 7-8 μονάδες, κατευθείαν στη ΝΔ

Τώρα ανακοινώνεται ότι ο Γ. Κατρούγκαλος, ορίζεται στη θέση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη», με τη στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως οι θέσεις αυτές στελεχώνονται από «ανεξάρτητους ειδικούς παγκόσμιας φήμης» και πως η διαδικασία επιλογής είναι «ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αδιάβλητη».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ούτε παγκόσμια φήμη έχει, ενώ είναι παγκοσμίως γνωστό πως οι θέσεις αυτές εξασφαλίζονται μετά από διακυβερνητικές συμφωνίες. Αλλοίμονο αν ο ΟΗΕ άνοιγε τις ατζέντες του για να δει ποιος πρώην υπουργός δεν επανεξελέγη και πού για να του δώσει μια θέση, όπως αναφέρει σχολιάζοντας και το ieidiseis.gr.

Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: «Ο Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος εκτός, ο Καραμανλής των Τεμπών εντός» (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθετείται στον ΟΗΕ με την στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη!”

  1. Ερηνη

    Πολλά τα φίδια στο κόρφο μας…..

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί