Αγγειοχειρουργοί για Καλλιάνο: Απειλητική και αήθης συμπεριφορά απέναντι στους γιατρούς που μάχονται

Τα θερμά της συλλυπητήριά για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, αλλά και την «βαθιά θλίψη και απογοήτευσή» της για την «απαράδεκτη λεκτική επίθεση» σε βάρος μέλους της, από το οικογενειακό περιβάλλον του εκλιπόντος εκφράζει η Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

Όπως επισημαίνουν οι αγγειοχειρουργοί, σε σχετική ανακοίνωση, το «το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης οδύνης και ψυχικού πόνου για την κακή πορεία της υγείας και της απώλειας της ζωής ενός ανθρώπου από τους οικείους του δεν δικαιολογεί την απρεπή, προσβλητική, απειλητική και αήθη συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που μάχονται με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την απόδοση του βέλτιστου αποτελέσματος προς τους ασθενείς τους».

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΑΕ υπογραμμίζουν ότι «στη χώρα μας, η διερεύνηση τυχόν ιατρικής αμέλειας αποτελεί αποκλειστικά έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οποιαδήποτε δημόσια ονομαστική τοποθέτηση κατά συναδέλφων από οποιοδήποτε άλλο φορέα ή επώνυμο πρόσωπο ή δημόσιο λειτουργό εμπίπτει αυταπόδεικτα στο φάσμα της συκοφαντικής δυσφήμισης».

Όπως τονίζουν «την απόφαση για το ποιοι «αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή» δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τα μέλη του ΔΣ της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ) εκφράζουμε τα ειλικρινή θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Δημητρίου Καλλιάνου. Εκφράζουμε όμως και τη βαθιά μας θλίψη και απογοήτευσή για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που υπέστη ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη μας από το οικογενειακό περιβάλλον του θανόντος, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα μαζικής επικοινωνίας. Το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης οδύνης και ψυχικού πόνου για την κακή πορεία της υγείας και της απώλειας της ζωής ενός ανθρώπου από τους οικείους του δεν δικαιολογεί την απρεπή, προσβλητική, απειλητική και αήθη συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που μάχονται με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την απόδοση του βέλτιστου αποτελέσματος προς τους ασθενείς τους.

Υπογραμμίζουμε ότι στη χώρα μας, η διερεύνηση τυχόν ιατρικής αμέλειας αποτελεί αποκλειστικά έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οποιαδήποτε δημόσια ονομαστική τοποθέτηση κατά συναδέλφων από οποιοδήποτε άλλο φορέα ή επώνυμο πρόσωπο ή δημόσιο λειτουργό εμπίπτει αυταπόδεικτα στο φάσμα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Την απόφαση για το ποιοι «αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή» δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής αντιμετωπίζει ασθενείς με πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και οι Αγγειοχειρουργοί μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα βοήθειας προς τους ασθενείς τους. 

Χαρακτηρισμοί που μεταφέρονται στον τύπο όπως «αδαής», «δόλιος», «ηλίθιος», «άνθρωποι κατώτερης μορφές ζωής», «ανθρωπάρια», «που δεν έχουν ίχνος ενσυναίσθησης» είναι απαράδεκτοι, ιδίως όταν εκστομίζονται από χείλη επωνύμων και θεωρούμε ότι μπορούν να εκτρέψουν την κατάσταση σε επικίνδυνους ατραπούς βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των λειτουργών υγείας αλλά και των ασθενών.

Ως ΕΕΑΕ είμαστε στο πλευρό του κάθε ασθενή που μας χρειάζεται αλλά πάντα με σεβασμό και εκτίμηση στο έργο των συναδέλφων μας που αγωνίζονται για το καλό των ασθενών τους και αυτό πάντα θα το υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό θα πράξουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δίπλα στο συνάδελφό μας, μέχρι την οριστική κρίση της δικαιοσύνης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί