Δείτε την εικόνα: Η “Βουλή των 300” λειτουργεί με 5-6 βουλευτές…

Η εικόνα είναι από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων… Συνεδρίαση κοινοβουλευτικού ελέγχου. Παρόντες 5-6 βουλευτές όλοι κι όλοι, μαζί με τον προεδρεύοντα, τον βουλευτή που ρωτάει και με έναν ή δυο υφυπουργούς…

Δεν είναι καμιά σημαντική είδηση γιατί συνηθίσαμε πλέον… Έτσι συνήθως λειτουργεί δια των 300 αντιπροσώπων μας η Βουλή των 300, με παρόντες ελάχιστους βουλευτές. Εντάξει, όχι πάντα, όταν είναι συζήτηση πολιτικών αρχηγών ή κανένα “σπουδαίο” νομοσχέδιο, μπορεί να τη δούμε σχεδόν γεμάτη.

Μην έχετε όμως αμφιβολία ότι όχι μόνο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και όταν υπάρχει νομοθετικό έργο, δηλαδή όταν ψηφίζονται τροπολογίες ή και νόμοι μη “φανταχτεροί”, κάπως έτσι είναι η εικόνα του Κοινοβουλίου…

ΥΓ: Η εικόνα είναι κατά τη συζήτηση της επερώτησης του ΚΚΕ για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου… Βλέπουμε και το ενδιαφέρον ακόμα και από το κόμμα που ερωτά… Παρόντες 2 βουλευτές του ΚΚΕ, ένας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ένας του ΠΑΣΟΚ, ένας αντιπρόεδρος, δυο υφυπουργοί που θα είχαν ίσως ευθύνη απαντήσεων.

Ουδείς από τη ΝΔ (από όσο βλέπουμε τα έδρανα, εκτός κι αν κανείς καθόταν στα “ορεινά” για να μιλάει στο τηλέφωνο (ωσεί παρών, δηλαδή), ουδείς από Βελόπουλο, Νίκη, Κωνσταντοπούλου, Νέα Αριστερά, “Σπαρτιάτες”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί