Παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα από το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες μακρόχρονες παρεμβάσεις σε σχολική κοινότητα για το 2024 από το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε ομάδα εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αγίων Δέκα και σε ομάδα γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Κρουσώνα. Παραμένει σταθερή θέση της μονάδας, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, πως οι παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα δεν πρέπει μόνο να εστιάζουν στο επίπεδο του μαθητικού πληθυσμού αλλά και σε επίπεδο εκπαιδευτικών και γονέων και κηδεμόνων με σκοπό μια πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και του ρόλου του/της εκπαιδευτικού έτσι ώστε να υποστηρίξει ένα παιδί ή την ευρύτερη σχολική κοινότητα απέναντι σε θέματα εξαρτήσεων.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, και μέσα από βιωματικές ασκήσεις, συζητήθηκαν οι στάσεις και οι απόψεις απέναντι στην εξάρτηση, τα στάδιά της, η εξελικτική μετάβαση του παιδιού σε έφηβο και αργότερα σε νεαρό ενήλικα, η αναγνώριση προστατευτικών παραγόντων και παραγόντων κινδύνου, οι ενδείξεις εκδήλωσης μιας εξαρτητικής συμπεριφοράς αλλά και πως μπορεί ο κάθε άνθρωπος να επέμβει, μέσα από τον ρόλο του, σε περίπτωση που εντοπίσει μια ανησυχητική συμπεριφορά.  

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συνεχίζει τις δράσεις της για θέματα εξαρτήσεων στους Γονείς και Κηδεμόνες του Γυμνασίου Μαλίων, Εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου και στο Γυμνάσιο Παλαικάστρου. Ταυτόχρονα έχουν προγραμματιστεί δράσεις με τον Αθλητικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου, το Βοήθεια στο Σπίτι Κρουσώνα, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού και το Δίκτυο Φορέων Φορτέτσας «Συνδεόμαστε & Δρούμε».

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί