Το χαμόγελο των… “ζαρζαβατικών”!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ο μεγάλος αρχηγός μετά τα «κογκρέσα» και τα «κόκκινα χαλιά» των Βρυξελλών έπρεπε να περάσει και από την κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, γιατί τα ρεπορτάζ τρέχουν και πρέπει να φανεί και η «άλλη πλευρά» του αρχηγού!
Καταφτάνει λοιπόν με την κατάλληλη «κουστωδία», η οποία σε ρόλο κομπάρσου πρέπει σε ότι λέει ο αρχηγός στην κάμερα να κουνά συγκαταβατικά το κεφάλι επιβεβαιώνοντας πλήρως τους λόγους του αρχηγού! Εν μέσω κιβωτίων οπωροκηπευτικών και λοιπών ζαρζαβατικών ο μεγάλος αρχηγός βεβαιώνει στην τηλεοπτική κάμερα ότι οι τιμές έχουν συγκρατηθεί στα περσινά επίπεδα, αν δεν έχουν πέσει κιόλας! Τα πέντε-έξι κεφάλια των παρατρεχάμενων ανεβοκατεβαίνουν ρυθμικά επιδοκιμάζοντας την εκστομίσασα κοτσάνα, ενώ τα μπρόκολα και τα ακτινίδια μετά βίας συγκρατούνται να μην βγουν από τα καφάσια και αρχίσουν να βαράνε την παρέα του μεγάλου αρχηγού!
Το ρεπορτάζ είναι περίπου δεκάλεπτο, έτσι για να εμπεδώσουν οι ιθαγενείς ότι οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι, και ο μεγάλος αρχηγός επαναλαμβάνει μετ’ επιτάσεως ότι η «εφοδιαστική αλυσίδα» είναι φοβερή και τρομερή και γενικά όλα κυλούν ρολόι και μια στιγμή το εικοσάρικο της αύξησης στους μισθούς θα μας μείνει αποταμίευση και δεν θα ξέρουμε τι να το κάνουμε!
Φοβερό πάντως να σε δουλεύουν μέσα στα μούτρα σου! Δεν ξέρω τους εμπνευστές όλων αυτών των στημένων ρεπορτάζ, αλλά είναι δυνατόν να σε εμπαίζουν με τόσο σκαιό τρόπο; Δηλαδή εντάξει δεν ντρέπονται τους ψηφοφόρους-ιθαγενείς, δε σέβονται τα ίδια τα ζαρζαβατικά που ακούν στα καφάσια τους τις ρήσεις περί συγκράτησης τιμών στα περσινά επίπεδα, ενώ η Ελλάδα είναι δεύτερη μεταξύ των είκοσι επτά χωρών στον πληθωρισμό τροφίμων; Πού απευθύνονται επιτέλους; Τόσο κρετίνοι φαινόμαστε;

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Το χαμόγελο των… “ζαρζαβατικών”!”

  1. Ερηνη

    Αφού αφού αφού υπάρχουν ζωντοβολα που τον πιστεύουν κι άλλα τόσα που για τον εκδικηθουν θα ψηφίσουν μικρά κόμματα. Βάλε τώρα κι κάτι κατοσταριδες που θα τον ψηφίσουν πως να μη χασκογέλανε τα ζαρζαβατικα;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί