Περιοδείες στους δήμους Γόρτυνας και Μαλεβιζίου από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Σε χωριά των δήμων Γόρτυνας και Μαλεβιζίου βρέθηκαν χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης και Σωκράτης Βαρδάκης, στο πλαίσιο ενημερωτικών περιοδειών που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Και στις δύο ξεχωριστές περιοδείες, μαζί με τους βουλευτές, συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου καθώς και των κατά τόπους Οργανώσεων Μελών του κόμματος.

Θερμή ήταν η υποδοχή του κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Νίκο Ηγουμενίδη στο Ασήμι, χθες το πρωί. Το απόγευμα ακολούθησαν επισκέψεις στους Άγιους Δέκα, τα Χουστουλιανά και τον Πλάτανο. Κοινή διαπίστωση και στις τέσσερις επισκέψεις ήταν η αγωνία των κατοίκων της περιοχής για την οικονομία του τόπου αλλά και για τα εθνικά θέματα. Οι πολίτες ήταν καλά ενημερωμένοι και περιέγραψαν τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κυρίως στον αγροτικό και τουριστικό τομέα, θεωρώντας ότι έχουν εγκαταλειφθεί από την πολιτεία στην πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων ετών. Τα δικά τους προβλήματα μετέφεραν επίσης οι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Παρόμοιο κλίμα αγωνίας εισέπραξαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην περιοδεία σε Τύλισο, Κεραμούτσι, Κορφές και Κρουσώνα, με επικεφαλής τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη.

Οι πολίτες δεν έκρυψαν την ανασφάλεια που αισθάνονται για τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την κρίση στα Ελληνοτουρκικά. Μίλησαν ακόμα για ανεπάρκεια των μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας, των εποχικών υπαλλήλων, των ανέργων και του συνόλου του αγροτικού κόσμου. Απεγνωσμένοι δήλωσαν πολλοί ελαιοπαραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι βιώνουν την κρίση πολύ πριν από την πανδημία και διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έδειξε καμία διάθεση να τους στηρίξει. Επαγγελματίες αναφέρθηκαν σε κάθετη πτώση του τζίρου, λέγοντας ότι αδυνατούν να κρατήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις τους, χωρίς να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν στους πολίτες για τις παρεμβάσεις τους στη βουλή και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα υπεράσπισης των εργαζόμενων, αγροτών και επαγγελματιών εστιάζοντας ειδικά στα ζητήματα που αφορούν την Κρήτη.

Οι απευθείας επαφές με τους πολίτες και οι περιοδείες των βουλευτών και στελεχών του κόμματος, που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σε όλο το νομό, με τη συνδρομή των κατά τόπους κομματικών οργανώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί