Τράπεζα Πειραιώς: Πώς παρανομεί απέναντι στο Candiadoc σαν “κράτος εν κράτει”

Φυσικά δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι Τράπεζες είναι οι πραγματικοί “κυβερνήτες” του τόπου, καθώς οι τραπεζίτες λειτουργούν σαν (όχι ως) “νομοθέτες” και από την άλλη αρνούνται να εφαρμόσουν τη νομοθεσία που ισχύει για όλους στη χώρα. Έτσι μόλις πριν λίγο μάθαμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς παρανόμως και αυθαιρέτως τιμωρεί τη μόλις μερικών ημερών εταιρεία την οποία δημιουργήσαμε νόμιμα και με κάθε διαφάνεια ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το Candiadoc.gr χωρίς το βάρος των δικαστικών μέτρων και της κατάσχεσης του μοναδικού λογαριασμού της προηγούμενης εταιρείας. Χωρίς καμιά πρόβλεψη νόμου, γραπτού ή άγραπτου, κι ενώ έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς κάθε νόμιμη διαδικασία, η Τράπεζα Πειραιώς απέρριψε το αίτημα να δημιουργηθεί τραπεζικός λογαριασμός της νέας εταιρείας με το απίστευτο πρόσχημα ότι διαχειριστής είναι ο ίδιος διαχειριστής (Αλέκος Ανδρικάκης) που ήταν και στην προηγούμενη και επειδή στην προηγούμενη υπάρχει κατάσχεση η οποία προφανώς επιμερίζεται και στον ίδιο!

Πρωτοφανή πράγματα καθώς η Τράπεζα Πειραιώς λέει ότι δεν ανοίγει, ως έχει υποχρέωση, τραπεζικό λογαριασμό σε μια νέα εταιρεία με άλλον ΑΦΜ!

(Πάντως δεν είναι είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη τράπεζα αυθαιρετεί και παρανομεί σε βάρος του Candiadoc. Δείτε επίσης: Τράπεζα Πειραιώς: Ενώ χαρίζει εκατομμύρια στον Πάτση, δείτε πώς παρανόμησε σε βάρος του Candiadoc)

Η απάντηση μάς ήρθε τηλεφωνικώς πριν λίγο από εκπρόσωπο του υποκαταστήματος Γαζίου, ο οποίος δεν έχει φυσικά την ευθύνη της απόρριψης (!), παρά μόνο του χειρισμού της υπόθεσης. Η απάντηση δόθηκε από τη νομική υπηρεσία της Αθήνας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ: πολύ πιο γρήγορα απέρριψαν (περίπου 24 ώρες) από όσο εγκρίνουν (2-3 εργάσιμες μας είχαν πει).

Σε συνεννόηση με νομικούς, οικονομολόγους και τραπεζικούς (όχι της Πειραιώς) προχωρήσαμε στην απολύτως νόμιμη κίνηση της δημιουργίας μιας νέας Μονοπρόσωπος ΙΚΕ για να ξεπεράσουμε την κατάσχεση που μας επέβαλε η εφορία τις επόμενες ημέρες από τον θάνατο της υπεύθυνης του site Νίκης Φλουρή (άραγε τι θα μπορούσε κάποιος να κάνει τέτοιες μέρες;) για ένα χρέος που ισοδυναμούσε με το 0,2% του χρέους του Νίκου Χατζηνικολάου, στον οποίο ουδέποτε επιβλήθηκαν μέτρα, όπως είχε αποκαλύψει ο Παύλος Πολάκης.

Δείτε:

Κράτος Μητσοτάκη: Για το 0,2% του χρέους Χατζηνικολάου κατέσχεσε τον μοναδικό λογαριασμό του Candiadoc, επιβάλλοντας απόλυτη οικονομική ασφυξία!

Στο Candiadoc ουδέποτε δόθηκε ο χρόνος και η δυνατότητα να μπορέσει να αντιμετωπίσει την οφειλή που δημιουργήθηκε κάτω από πολύ δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις αλλά και λόγω του πολέμου ενός ολόκληρου συστήματος (οικονομική ασφυξία, αποκλεισμό από τη διαφημιστική πίτα, δικαστήρια κα). Ακόμα και οι ρυθμίσεις που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση προεκλογικά το 2023, ουδέποτε ίσχυσαν. Ή τουλάχιστον δεν ίσχυσαν για το Candiadoc, καθώς πολύ θα βόλευε ένα ολόκληρο σύστημα αν σιωπούσε…

(Εδώ βέβαια θα πρέπει να διατυπώσουμε δημόσια το ερώτημα αν η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Candiadoc με χρέη γύρω στα 50.000 € όταν έκλεισε ο λογαριασμός, είναι η μοναδική εταιρεία μέσων ενημέρωσης που οφείλει στο δημόσιο. Και επειδή η απάντηση είναι προφανώς όχι, θα θέλαμε να μάθουμε πού αλλού εφαρμόστηκε το ίδιο εξοντωτικό μέτρο. Κυρίως σε “μεγάλους”. Στις εταιρείες του Χατζηνικολάου πάντως όχι…)

Επί 1,5 χρόνο, έχοντας εξαντλήσει κάθε οικονομική και φυσική δυνατότητα δεν μπορούμε καν να εισπράξουμε διαφήμιση ούτε να κάνουμε κάποια συναλλαγή με κλειστό τον μοναδικό λογαριασμό από την εφορία (και προφανώς στη συνέχεια από τον ΕΦΚΑ). Με νύχια και με δόντια εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο να υπάρχουμε και να έχουμε φωνή, έχοντας ως επιπλέον βάρος και την απώλεια του πολύτιμου στελέχους μας, της Νίκης Φλουρή.

Τι τελευταίες ημέρες δημιουργήσαμε τη νέα εταιρεία, ξέροντας φυσικά ότι η σύστασή της είναι νόμιμη και δεν μπορεί να την εμποδίσει ή να την επηρεάσει η κατάσχεση του προηγούμενου λογαριασμού (για το χρέος που αντιστοιχεί στο 0,2% του Χατζηνικολάου, να το λέμε για να συνειδητοποιούμε πρωτίστως το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον διαπλοκής στο οποίο ζούμε…). Η εταιρεία πέρασε από τον έλεγχο του ΓΕΜΗ και των άλλων οργάνων της Πολιτείας και όλα βρέθηκαν νόμιμα και διάφανα.

Κι όταν ζητήσαμε το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού από την Πειραιώς το αρνήθηκε! Το έχει ξανακάνει άραγε; Δε ζητήσαμε ούτε χρηματοδότηση, ούτε δανεισμό, ούτε διευκόλυνση. Ζητήσαμε να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό. Και παρανόμως, παρατύπως, ανήθικα, κάποιος από το νομικό τμήμα της Πειραιώς στην Αθήνα το αρνήθηκε, συνδέοντας τη νέα εταιρεία με την προηγούμενη! Μα και η προηγούμενη, ακόμα και με κατάσχεση θα μπορούσε να ανοίξει νέο λογαριασμό. Κι ας είναι σε κατάσχεση.

Ζητήσαμε από την τράπεζα να πάρουμε εγγράφως την απάντηση, αλλά μας είπαν ότι τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει (ξέρουν κάποιοι τι κάνουν…). Ζητήσαμε να μάθουμε ποιοι πήραν μια τέτοια παράνομη απόφαση, που σαφώς έχει σκοπιμότητα. Ούτε αυτό το μάθαμε, καθώς “δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση από την τράπεζα”, όπως μας είπαν… Απλώς μας είπαν ότι αν θέλουμε μπορούμε να πάμε στον διευθυντή του υποκαταστήματος τη Δευτέρα (τότε θα επιστρέψει) για να δούμε τι μπορεί να κάνει…

Δηλαδή να ζητήσουμε μεσολάβηση ενός στελέχους για κάποιο “ρουσφέτι” απέναντι σε μια καραμπινάτη παρανομία;

Ήδη ενημερώθηκε ο νομικός μας σύμβουλος που συμφώνησε σε πρώτη φάση να δημοσιοποιηθεί η υπόθεση. Θα ακολουθήσει φυσικά προσφυγή εναντίον της Τράπεζας τόσο για την παράνομη στάση της όσο και την απώλεια εσόδων, καθώς ήδη υπάρχουν συμφωνίες διαφήμισης και αναμέναμε τον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να προχωρήσουμε σε συμφωνητικά και υλοποίηση.

Υπάρχει και ένα τεράστιο ηθικό κομμάτι που προφανώς δεν “πνίγει” κανέναν από τους μεγαλόσχημους της Τράπεζας Πειραιώς. Στο Candiadoc εργάζονται κάποιοι άνθρωποι, υπάρχουν προμηθευτές, υπάρχουν υποχρεώσεις. Οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν τις ημέρες του Πάσχα για να μπορέσουν να ανασάνουν, με τη λειτουργία της νέας εταιρείας… Αλλά κάποια “αφεντικά” από την Τράπεζα Πειραιώς, βολεμένα και με γεμάτο στομάχι, επέλεξαν αυτοί οι εργαζόμενοι, αυτοί οι άνθρωποι, να μην έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εκείνους ημέρες Πάσχα…

Τι ντροπή…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί