Συνεχίζεται η φωτιά στις Κεχριές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5 περιοχές του Δήμου Κορινθίων

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, για τρίτο εικοσιτετράωρο έχοντας προκαλέσει στο πέρασμά της εκτεταμένες ζημιές. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν συνολικά πέντε περιοχές της Κορινθίας – Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 20.000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη.

Συγκεκριμένα, ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες: Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη δασική πυρκαγιά της 22ας Ιουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας η εν λόγω κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στη ανωτέρω περιοχές θα ισχύει για έξι μήνες.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ . Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα ξεκίνησαν να συνδράμουν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 4 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα με την Πυροσβεστική να περιμένει να γίνουν οι πρώτες ρίψεις προκειμένου να αποκτήσει μία καλύτερη εικόνα της πορείας της πυρκαγιάς. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Τεράστια καταστροφή σε Αθίκα, Αγ. Ιωάννη και Αλαμάνο

Τραγικός είναι ο απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Χιλιάδες στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη ενώ τα πύρινα μέτωπα είναι ακόμη ενεργά. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη καταστροφή έχουν υποστεί τα Αθίκια, ο Αγ. Ιωάννης και το Αλαμάνο. Συγκεριμένα, οι κάτοικοι των χωριών είδαν να γίνονται στάχτη τα σπίτια τους, οι εκκλησίες, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και σταφίδες αλλά και τα ζώα τους.

Φωτιά και στο Λουτράκι

Μια ακόμα εστία φωτιάς μαίνεται στην Κορινθία, το πρωί της Πέμπτης.

Την ώρα που ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για δεύτερη ημέρα στις Κεχριές (όπου οι ενεργές εστίες φωτιάς είναι διάσπαρτες), νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο νομό Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση κοντά στον Ισθμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί