Η τριμελής επιτροπή ιατρών ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ για τον αυταρχισμό της διοίκησης του νοσοκομείου

Η τριμελής επιτροπή ιατρών ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ για τον αυταρχισμό της διοίκησης του νοσοκομείου:

Καμία εντύπωση δεν μας προξενεί η πρόσφατη δημοσιοποίηση ενός ακόμα κρούσματος αυταρχισμού του διοικητή του ΠΑΓΝΗ απέναντι στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και εκλεγμένο στο ΔΣ του νοσοκομείου. Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ έχει ένα μακρύ ιστορικό αυταρχικής συμπεριφοράς, τρομοκράτησης των εργαζομένων και των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους, υποτίμησης των πραγματικών προβλημάτων του νοσοκομείου, στάση την οποία η Τριμελής επιτροπή ιατρών ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ γνωρίζει από πρώτο χέρι αφού δεν έτυχε διαφορετικής μεταχείρισης από τη διοίκηση από την πρώτη στιγμή εκλογής της. Μακρύ και το ιστορικό των καταγγελιών, από το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για προσπάθεια τρομοκράτησης του προέδρου, από εκλεγμένους στο υπηρεσιακό και άλλα συμβούλια και προσπάθεια φίμωσής τους, από εργαζόμενους και διευθυντές κλινικών όταν η διοίκηση έφτασε ακόμα και να αμφισβητήσει  την ασθένεια συναδέλφων και στη συνέχεια να συκοφαντήσει  τις αυτονόητες αντιδράσεις. 

Για όλο αυτό το πλούσιο βιογραφικό, η κυβέρνηση φρόντισε, εν μέσω μάλιστα σφοδρών αντιδράσεων από την πλευρά των εργαζομένων του νοσοκομείου για αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά της διοίκησης, να ανανεώσει τη θητεία της! Έτσι λοιπόν, επικουρικοί γιατροί που έχουν δώσει χρόνια τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία, πετιούνται στην ανεργία αφού η κυβέρνηση αρνείται να τους μονιμοποιήσει, οι γιατροί του ΕΣΥ εμπαίζονται με δήθεν αυξήσεις 20% στην αποζημίωση των εφημεριών τους, που θα τις πάρει πίσω η εφορία, αλλά οι διοικήσεις που τρομοκρατούν, φιμώνουν, επιτίθονται, επιβραβεύονται με ανανέωση θητείας τους και με πρόσφατη τροπολογία με αύξηση έως και 46% στο μισθό τους!

 Είναι σαφές λοιπόν ότι τέτοιες διοικήσεις θέλει και χρειάζεται η κυβέρνηση, για να επιβάλουν «με το μαστίγιο» στους εξουθενωμένους και αγανακτισμένους εργαζόμενους, το υποστελεχωμένο ΕΣΥ, αφού καμία πρόθεση δεν έχουν να το ενισχύσουν. Για να επιβάλουν τους μισθούς της ντροπής, την ιδιωτικοποίηση τμημάτων του νοσοκομείου, την εντατικοποίηση της εργασίας, αφού κοστίζει λιγότερο να αυξήσουν τους μισθούς αυτών που προσπαθούν να θάψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, από το να ενισχύσουν πραγματικά το ΕΣΥ για να προσφέρει δημόσια και δωρεάν υγεία.

Εμείς από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του νοσοκομείου όπως τα ζούμε και όχι όπως επιχειρεί να τα παρουσιάσει η διοίκηση, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία αγνοώντας την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού. 

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη φορέων του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την παιδιατρική περίθαλψη στην Κρήτη με αφορμή την τρομακτική υποβάθμιση και υπολειτουργία της Παιδοψυχιατρικής και Παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου και διεκδικούμε δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ με αύξηση της χρηματοδότησης, διπλασιασμό των μισθών και  της αποζημίωσης των εφημεριών, αυτοτελή φορολόγησή τους και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. 

Τριμελής επιτροπή ιατρών ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ 

Μαλλιωτάκης Χρόνης

Μαυράκης Ηρακλής

Χαλκιαδάκη Κατερίνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί