ΣΥΡΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου: Κομπογιαννίτικες πρακτικές στα απογευματινά χειρουργεία

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Δείτε επίσης:

Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου: Ασθενής που έσπασε το χέρι του χειρουργείται…επ’αμοιβή το απόγευμα στο ΠΑΓΝΗ

Πώς από το ΠΑΓΝΗ έσκασε η “φούσκα” Γεωργιάδη με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία

Κομπογιαννίτικες πρακτικές στα απογευματινά χειρουργεία

Μετά από σχεδόν ένα μήνα λειτουργίας των πολυδιαφημιζόμενων απογευματινών χειρουργείων, που υποτίθεται θα ελάφρυναν τις τεράστιες λίστες στα Δημόσια Νοσοκομεία, αποδεικνύεται καθημερινά ότι η στόχευση της Κυβέρνησης της ΝΔ, ήταν και είναι άλλη: η πλήρης εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας. 

Όπως προκύπτει  από την καταγγελία της  Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε  απογευματινό χειρουργείο σε ασθενή με κάταγμα που πλήρωσε για να υποβληθεί σε επέμβαση ενώ θα έπρεπε να τύχει φροντίδας δωρεάν. 

Ούτε τους δικούς τους όρους λειτουργίας δεν σέβονται. Σύμφωνα με τους οποίους ο  βασικός σκοπός και στόχος  των απογευματινών χειρουργείων είναι  η πραγματοποίηση τακτικών επεμβάσεων από τη λίστα των πρωινών χειρουργείων προς αποσυμφόρηση της τελευταίας. Ασθενείς δηλαδή που μακροβιούν σε λίστες προς χειρουργείο όπου η αναμονή μεγαλώνει λόγω των δραματικών ελλείψεων κυρίως σε προσωπικό, μπορούν πλέον να πληρώσουν ώστε να χειρουργηθούν νωρίτερα. 

Πρακτικές κομπογιαννίτικες λοιπόν που εξυπηρετούν πλέον τη στόχευσή τους: Πλήρης ιδιωτικοποίηση του αγαθού της υγείας. Με το νομιμοποιημένο πλέον «φακελάκι» ο έχων χρήματα, πληρώνει και σώζεται, οι υπόλοιποι αόρατοι για την Κυβέρνηση που κομπάζει για το 41%. Την ίδια στιγμή αρχίζουν και δημιουργούνται και παρενέργειες κοινωνικού αυτοματισμού και διαίρεσης των ίδιων των ασθενών: Αυτοί που πληρώνουν επιζητούν πιεστικά κι επίμονα και άλλες παροχές μέσα στα νοσοκομεία: Μονόκλινα δωμάτια, αποκλειστικές κλπ.

Οι τεράστιες λίστες αναμονής των χειρουργικών επεμβάσεων, είναι απόρροια της ίδιας της πολιτικής της Κυβέρνησης, που επί πέντε ολόκληρα χρόνια υποχρηματοδοτεί και εγκαταλείπει υποστελεχωμένο το ΕΣΥ, ενώ εκτινάχθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα αντιμετώπισης μίας και μόνο νόσου, αδιαφορώντας για τη γενική νοσηρότητα του πληθυσμού.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Στέφανου Κασσελάκη στην Κρήτη και στα Νοσοκομεία της, ανέδειξε μέσα από τις επαφές του με τους εργαζόμενους με περίτρανο τρόπο, ότι η κυβέρνηση επιβάλλει μια αδυσώπητη κουλτούρα πληρωμών στην κοινωνία, μετατρέποντας ακόμα και το υπέρτατο αγαθό της υγείας σε ένα προϊόν που πωλείται και αγοράζεται μόνο από όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. 

Μετακυλώντας νέα, αφόρητα κόστη στους πολίτες, κανονικοποιώντας το «φακελάκι» και εμβαθύνοντας τις ήδη οξείες ανισότητες της ελληνικής κοινωνίας. Τα πάντα για το κέρδος , για το χρήμα ιδίως των Ιδιωτών. Στον βωμό του θυσιάζονται τα πάντα -ακόμα και αγαθά για τα οποία δόθηκαν σκληροί και πολυετείς αγώνες ώστε να καταστούν δημόσια και να κατοχυρωθούν από το Σύνταγμα. Δεν θα τους αφήσουμε. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί