«Δίπλα στους Ευάλωτους της Κοινότητας: “Κινητές” Παρεμβάσεις Υποστήριξης»

Ημερίδα από την Κινητή Μονάδα Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

H Κινητή Μονάδα Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Δίπλα στους ευάλωτους της κοινότητας: “Κινητές” παρεμβάσεις υποστήριξης» την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, 09:30 -16:00 στην αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο).

H ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης της Κινητής Μονάδας για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από θέματα που σχετίζονται με την εξάρτηση από νόμιμες και παράνομες ουσίες, καθώς και με άλλες μορφές εθισμού που απασχολούν όλο και περισσότερο την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Θα μιλήσουν στελέχη του χώρου της υγείας, των εξαρτήσεων και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, φωτίζοντας μέσα από την εμπειρία τους διάφορες πτυχές του ζητήματος της εξάρτησης και παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους.

Συμμετέχουν (με σειρά παρουσίασης):

Εύη Γαρεδάκη, MSc, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Ελένη Μαρίνη, Ψυχολόγος MSc, υπεύθυνη Κινητής Μονάδας streetwork ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ

Νίκος Γιαννακουδάκης, Διευθυντής ΕΚΑΒ 

Διονύσης Κοκκώνης, Υπεύθυνος Κοινωνικός Λειτουργός Κοινωνικού Χώρου Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Ζαχαρούλα Κασσέρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας των Εξαρτήσεων στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ

Συμμετέχει επίσης η  Διεπιστημονική Ομάδα της Κινητής Μονάδας Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό. 

Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί