Παρέδωσε στη ΝΔ την έδρα του ο Σπύρος Πνευματικός

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Πνευματικός ενημέρωσε πως παραδίδει την βουλευτική του έδρα που κέρδισε στην Εύβοια, η οποία θα μείνει στη Νέα Δημοκρατία. Ο Σπ. Πνευματικός βρισκόταν στην τρίτη θέση της λίστας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, πίσω από τον Θανάση Ζεμπίλη και τον Σίμο Κεδίκογλου. Τη θέση του στην ΚΟ της ΝΔ θα πάρει η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, η οποία είναι τέταρτη στη λίστα του ψηφοδελτίου.

Ο ίδιος εμμένει στα περί διαστρέβλωσης των όσων είπε, αναφέροντας στην ανάρτησή του:

Είμαι ειλικρινώς υπόχρεος και ευγνώμων για την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της Εύβοιας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και η άνοδος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της σπουδαίας αυτής περιφέρειας στην δεύτερη κάλπη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, στον οποίο συμμετείχα τα προηγούμενα χρόνια.

Παρά ταύτα, μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συναθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή.

Λυπάμαι βαθύτατα για την απογοήτευση που μπορεί να νοιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία”.

Θυμίζουμε πως ο Σπύρος Γραμματικός είχε κληθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για εξηγήσεις, μετά τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς αλλά και μετά την απόσυρσή του από τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε: Δήλωση σοκ υποψήφιου της ΝΔ: “Τι νόημα έχουν ιατρικές πράξεις που κοστίζουν σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου”!

«Σε λυπάμαι, δεν είσαι άνθρωπος»- Η απάντηση ενός καρκινοπαθή στον Πνευματικό

Συγκεκριμένα, σε δημόσιες δηλώσεις του είχε αναφερθεί σε “triage”, δηλαδή διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών, στη λογική της αναλογίας “κόστους-οφέλους” (cost benefit ratio) και ξεσήκωσε δικαιολογημένη θύελλα αντιδράσεων.

Εν συνεχεία, απολογούμενος έκανε λόγο για “λάθος εντυπώσεις” που “άφησαν περιθώρια παρερμηνείας”, ζητώντας συγγνώμη “από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά”. Παράλληλα, σημείωνε πως σε περίπτωση που εκλεγεί, όπως και έγινε, θα παραιτηθεί από βουλευτής και θα παραδώσει την έδρα.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τοποθετηθεί δημοσίως πως για τους καρκινοπαθείς εξασφαλίζεται από την κυβέρνηση η καλύτερη θεραπεία, κάτι που θα συνεχιστεί.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κατήγγειλαν τη ΝΔ τόσο για τις δηλώσεις Πνευματικού, όσο και για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, αναφέροντας πως ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ομολόγησε ευθαρσώς το πραγματικό σχέδιο για το ΕΣΥ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θύμιζαν δε και παλαιότερες δηλώσεις του Πνευματικού, ο οποίος μεταξύ άλλων έλεγε:

-“Έχουμε θεμελιώδη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτοί θεωρούν ότι οι πόροι θα πρέπει να βρεθούν από το κράτος”

-“Θα πρέπει ίσως να κάνουμε τα νοσοκομεία νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα οποία θα έχουν δικό τους ισολογισμό”

-“Θα πρέπει να σπάσουμε πάρα πολλά αυγά για να αποφασίσουμε τελικά ποιες νοσηλευτικές δομές χρειαζόμαστε, πού τις χρειαζόμαστε και με ποιο ρόλο”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί