Eμφύλιος στη ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ηχηρές απουσίες στη συνάντηση των βουλευτών του κόμματος

Εμφύλιος μαίνεται στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, κάτι που φάνηκε και στην πρώτη συνάντηση για «μασάζ» στους βουλευτές, στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, στον απόηχο του ανοιχτού πολέμου μετά Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αυγής, από τους 75 βουλευτές του πρώτου από τα δύο γκρουπ στα οποία χωρίστηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με αλφαβητική σειρά, το παρών έδωσαν περίπου 60. Η πιο ηχηρή απουσία ήταν αυτή του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος εδώ και καιρό έχει ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε τον ρόλο του υπερασπιστή του νομοσχεδίου, αφήνοντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς αιχμές στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο υπουργός Υγείας είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος «να μην το ψηφίσουμε» και πως «δεν μπορεί αυτοί που απείχαν τότε ή καταψήφισαν το 2015, να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης».

Από την πλευρά του ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι «ανήκουμε στη Δύση». «Ο Καραμανλής είπε ότι ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά πολιτιστικά. Εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και βασικός εισηγητής. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς – μετά τις δηλώσεις Μαρινάκη – πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την «αποχή».

«Ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς» ήταν η έντονη απάντηση που έδωσε στον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος νωρίτερα -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- είχε πει μεταξύ άλλων ότι «η αποχή είναι μια στάση κοινοβουλευτική. Ο κ. Σαμαράς το γνωρίζει. Πέραν από πρώην πρωθυπουργός, έμπειρος κοινοβουλευτικός, ο ίδιος στη ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης ούτως ή άλλως είχε επιλέξει την αποχή» .

«Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών “φροντιστηρίων” του κ.Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ.Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον… Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων! Δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ. Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα;» ανέφερε, μεταξύ άλλων -μέσω διαρροών- ο Αντώνης Σαμαράς.

Σημειώνεται ότι των δηλώσεων Μαρινάκη, είχαν προηγηθεί τα καρφιά του πρώην πρωθυπουργού για την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους βουλευτές της ΝΔ να απέχουν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προκειμένου να μην καταψηφίσουν το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ, με την κυβέρνηση να κάνει «σεμινάρια» στους βουλευτές της, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να πειστούν οι διαφωνούντες. Υπενθυμίζεται ότι οι 158 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σήμερα και αύριο κάθονται στα κομματικά θρανία για «σεμινάριο» με απαραίτητη παρουσία, υπό τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. Το «σεμινάριο» κρίθηκε απαραίτητο, μετά την παρέλαση κορυφαίων στελεχών της ΝΔ που συνεχίζεται στα κανάλια, οι οποίοι ύστερα από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μη κομματική πειθαρχία «απελευθερώθηκαν» και άρχισαν να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσουν την επέκταση του δικαιώματος του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας και σε ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί