Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Σε πανικό η ΝΔ – Αρνείται να καλέσει τον πρώην πρόεδρο των μηχανοδηγών, Κ. Γενιδούνια

Νέες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, με τον εισηγητή της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη, να απορρίπτει την κλήση του τέως προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια, ο οποίος έστειλε αίτημα στην Επιτροπή για να καταθέσει και αντίστοιχο αίτημα διατύπωσε η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού με το εξώδικο που απέστειλε στην Εξεταστική.

Την κλήση του κ. Γενιδούνια ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη, να επισημαίνει απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ «προφανώς φοβάστε, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση», ενώ πρόσθεσε πως με την απόφαση αυτή απαξιώνεται η Επιτροπή και προκύπτουν λόγοι ακυρότητας των εργασιών της.

Ο εμπαιγμός από την πλευρά της ΝΔ έφτασε σε τέτοιον βαθμό που ενώ ο κ. Τσαβδαρίδης παρουσίασε τον πλήρη κατάλογο των μαρτύρων έως τις 20 Φεβρουαρίου, επέμενε -μετά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης- πως ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός και αν προκύψει ανάγκη, μπορούν να προστεθούν κι άλλοι μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας, με αίτημά του προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα των Τεμπών, ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας.

Ο ίδιος, στο αίτημά του προς την Εξεταστική επεσήμανε ότι έχει καταθέσει, ήδη, ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Λάρισας για τη διερεύνηση της τραγωδίας, εισφέροντας «κρίσιμα στοιχεία, έγγραφα και ανακοινώσεις του σωματείου, που αφορούν σε καταγγελίες και άλλα αιτήματα των εργαζόμενων για τα προβλήματα στον ΟΣΕ, τα οποία είναι αναγκαία για την κρίση της Εξεταστικής».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί