CLLD/LEADER: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα και έργα δημοσίου χαρακτήρα στον Ν. Ηρακλείου

Κατατέθηκαν προτάσεις με προϋπολογισμό τριπλάσιο από το ποσό που προκηρύχθηκε 

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων για έργα δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου που υλοποιεί η ΟΤΔ Αναπτυξιακής Ηρακλείου. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Για τα έργα Δημοσίου χαρακτήρα:

Συνολικά υποβλήθηκαν 16 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 2.825.981,51€, ποσό που είναι δυο φορές παραπάνω από το ποσό που προκηρύχθηκε (1.350.00,00€)

Η πρόσκληση αφορούσε παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα όπως αναπλάσεις χωριών, έργα που ενισχύουν τον τουρισμό, την προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντος, έργα πολιτισμού και κοινωνικών υποδομών κλπ.. 

Για τα έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα:

Συνολικά υποβλήθηκαν 46 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 14.654.034,96€ με αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης 9.478.188,37€, ποσό που είναι τρεις φορές παραπάνω από το ποσό που προκηρύχθηκε (2.950.000,00€)

Η πρόσκληση αφορούσε επενδυτικά σχέδια στον τομέα της μεταποίησης – τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της διαμονής, της παροχής υπηρεσιών στον τομέα του πολιτισμού και των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, των εργαστηρίων – βιοτεχνιών κλπ. 

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ευχαριστεί όλους τους υποψήφιους επενδυτές, τα γραφεία συμβούλων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες που ανταποκρίθηκαν στη χορήγηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ένταξη όλων των επενδύσεων στο πρόγραμμα. 

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου www.https://anher.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί