ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Το υπουργείο να αποκαταστήσει την αδικία χορηγώντας στους μαθητές – αθλητές του ΓΕΛ Γαζίου τα μόρια

Ανακοίνωση για την περίπτωση του ΓΕΛ Γαζίου, το οποίο έμεινε εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος επειδή το υπουργείο Παιδείας ξέχασε να δηλώσει συμμετοχή εξέδωσε η Ομάδα Αθλητισμού Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ηρακλείου.

Δείτε: Για τα πανηγύρια οι υπουργοί: Ξέχασαν να δηλώσουν συμμετοχή και το ΓΕΛ Γαζίου είναι εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Η σχολική ποδοσφαιρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Γαζίου, έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην σπουδαία διοργάνωση του παγκόσμιου σχολικού πρωταθλήματος.

 Υπαίτιοι για αυτό είναι το Υπουργείο παιδείας καθώς και η διεύθυνση Φ.Α του υπουργείου παιδείας, καθώς αμέλησαν  εσκεμμένα  ή μη, να δηλώσουν την συμμετοχή της χώρας μας. Έπρεπε μέχρι 20 Απριλίου 2023 να έχει δοθεί  η  προκαταβολή για τη συμμετοχή  μας. Επίσης  μαθαίνουμε πως δεν υπήρχε η ευαισθησία να ενημερωθεί επίσημα  το σχολείο,  ότι δεν θα συμμετέχει και το πληροφορήθηκαν από το site της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

 Καταδικάζουμε το γεγονός αυτό, αφού οι μαθητές του τόπου μας  όχι μόνο  στερήθηκαν την μεγάλη ευκαιρία της συμμετοχής τους σε μια παγκόσμια διοργάνωση αποκομίζοντας πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά έχασαν και την ευκαιρία διεκδίκησης της μοριοδότησης που δικαιούνται σε περίπτωση διάκρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα . Η Ανεπάρκεια τους ως  υπουργείο είναι παροιμιώδης . Καταδεικνύεται  εμφανώς  και άλλη μια φορά, ο τρόπος της προχειρότητας τους στη διακυβέρνηση της χώρας και ο μη σεβασμός τους στα δικαιώματα των πολιτών.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει την ευθύνη του και  να αποκαταστήσει  την αδικία  χορηγώντας στους μαθητές-αθλητές τα μόρια που θα τους αναλογούσαν στην περίπτωση που θα κατακτούσαν  μια από τις προνομιούχες θέσεις.

Καλούμε τις Τοπικές αρχές ν’ αναδείξουν το θέμα και να απαιτήσουν την αποκατάσταση των μαθητών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί