Τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέλυσε ο Σ. Φάμελλος στην ομιλία του στο Ηράκλειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Σωκράτη Φάμελλου, στο Ηράκλειο. Σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα και τα διακυβεύματα του συνεδρίου επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα σε γνωστό ξενοδοχείο, ανέπτυξε επί μακρόν τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ, στους αγρότες, τους φοιτητές, στους πολίτες, που αγωνιούν για το ΕΣΥ και την ακρίβεια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος για όλα τα θέματα που απασχολούν την Κοινωνία.

Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος με τους συμμετέχοντες για τα ζητήματα: της κλιματικής αλλαγής, του χαρακτήρα του κόμματος ως σύγχρονη πατριωτική Αριστερά, τα φλέγοντα και επίκαιρα θέματα της καταστρατήγησης του άρθρου 16, τον αγώνα των αγροτών κά.

Ο προσυνεδριακός διάλογος ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες με ανοικτές ολομέλειες των Οργανώσεων Μελών του κόμματος και θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες για εκλογές οργάνων στις Ο.Μ, στη Νομαρχιακή Επιτροπή και εκλογή Συνέδρων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σ. Φάμελλος από το Ηράκλειο: Στόχος μας είναι η προοδευτική παράταξη να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας κι όχι να γίνει αντιπολίτευση

Ότι “η κοινωνία χρειάζεται μια σοβαρή, μια δυνατή και μία ενιαία φωνή” είπε ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος χαρακτήρισε το συνέδριο “μια μεγάλη πολιτική στιγμή” σημειώνοντας ότι το κόμμα “οφείλει να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς την ελληνική κοινωνία” αλλά και “μία απάντηση για διέξοδο από την κρίση” καθώς “τα πράγματα δεν πάνε καλά”.

“Τα πράγματα δεν πάνε καλά σε πολλούς τομείς και αυτό το λένε οι αγρότες, το λένε οι φοιτητές, δυστυχώς οι μεγάλες φυσικές καταστροφές έδειξαν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως το ίδιο ακριβώς δείχνουν και οι ταμειακές μηχανές στα σουπερμάρκετς. Η κοινωνία δε βολεύεται και ψάχνει μιαν απάντηση” ανέφερε ο κ. Φάμελλος. “Είμαστε υποχρεωμένοι να διατυπώσουμε μία απάντηση, μια διέξοδο από την κρίση και αυτή η απάντηση πρέπει να είναι προοδευτική” επεσήμανε, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως “προτείνουμε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μία σύγχρονη, ανθρώπινη και ισχυρή πολιτεία, απέναντι σε αυτή την κατάσταση που μοιάζει με άγρια Δύση, που το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και όλοι μαζί φτωχαίνουν”. Και λύση είναι “να έχουμε μια ισχυρή πολιτεία, η οποία θα έχει σχέδιο, θα έχει κανόνες, μια πολιτεία στην οποία θα υπαρχει ισχυρή δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη στην επιστήμη, όλα αυτά δηλαδή που δε συμβαίνουν δυστυχώς με τον κ. Μητσοτάκη”.

Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι “κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα πρέπει να έχει τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες” όπως επίσης ότι “προφανώς κανείς δε βολεύεται βλέποντας την χώρα του να είναι σε ένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, δυστυχώς ως μαύρο πρόβατο της Δημοκρατίας”. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, “θέλουμε η χώρα μας να είναι πρωτοπόρος και στην Δημοκρατία και στην ανάπτυξη, θέλουμε τα παιδιά της να έχουν μέλλον και όχι να αποκλείονται από τα πανεπιστήμια επειδή ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τα ιδιωτικοποιήσει”. 

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο, ο κ. Φάμελλος είπε ότι αποτελεί “το απαραίτητο εργαλείο για να μπορέσει να ισχυροποιηθεί η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” σημειώνοντας όμως ότι μέσα από αυτό, πρέπει “να ομογενοποιήσει και να ενισχύσει τη συλλογική φωνή”, γιατί όπως πρόσθεσε “πολλές φορές η πολυφωνία είναι και κακοφωνία”“Το ζήσαμε κι εμείς αυτό, και είχαμε και εμείς ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης στο έλλειμμα εμπιστοσύνης που αποτυπώθηκε στις δύο βουλευτικές εκλογές” είπε ο κ. Φάμελλος. Όπως εκτίμησε ο ίδιος, ο κόσμος πολλές φορές επέλεξε τον κ. Μητσοτάκη ως το μικρότερο κακό, αλλά σήμερα η κοινωνία ψάχνει διέξοδο“Εμείς λοιπόν, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια πρόταση η οποία να έχει διέξοδο” – κάτι που σημαίνει πως “θα πρέπει να είναι μια πρόταση που να έχει κυβερνητικό πρόγραμμα και να έχει μεταρρυθμίσεις προς όφελος της χώρας – να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις” ενώ πρόσθεσε ότι “στόχος μας είναι η προοδευτική παράταξη να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας κι όχι να γίνει αντιπολίτευση”.

Για τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από το Ηράκλειο είπε μεταξύ άλλων, ότι όπως κάθε εκλογές είναι σημαντικές, ωστόσο “είναι πιο σημαντικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Δηλαδή δεν είναι το πιο σημαντικό τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δύναμη, για να έχουμε καλύτερη Ευρώπη και καλύτερη Ελλάδα και επειδή το πρωτεύον είναι η Ευρώπη και η Ελλάδα, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό, για να υπάρχει μια αλλαγή της στάσης των πολιτών απέναντι στην πολιτική”.

“Μου φαίνεται αδιανόητο να ακούω από ένα πρωθυπουργό να λέει στους βουλευτές να μην πάνε να ψηφίσουν. Εμείς θέλουμε, και οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν και οι βουλευτές να τιμούν τον όρκο τους. Είναι μια άλλη αντίληψη για την πολιτική η οποία δεν έχει ως εξουσία την καρέκλα” είπε και κατέληξε λέγοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μας συνηθίσει να κρατάνε τις καρέκλες τους και να κάνουν ρουσφέτια για να δουλεύουν τον κόσμο. Αυτό δεν είναι πολιτική”.

Φωτογραφίες: Στέφανος Ραπάνης – imageonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί