ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Εμπαιγμός για τους αγρότες τα μέτρα του πρωθυπουργού

Ανακοίνωση για τις χθεσινές εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ως εμπαιγμό εις βάρος των αγροτών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του κόμματος καλεί τους αγρότες της Κρήτης με γνήσια εκπροσώπηση χωρίς “παραγοντισμούς” και “παραφωνίες” να συντονίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους, με τους υπόλοιπους αγρότες της χώρας.

Η ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ:

ΝΕΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Απογοήτευση επικρατεί στους αγρότες μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Tα μέτρα που προτείνονται δεν είναι αυτά που έχει ανάγκη ο Πρωτογενής Τομέας και ζητά ο αγροτικός κόσμος, που δίνει μάχη για την επιβίωσή του.

Ιδιαίτερα για τους αγρότες της Κρήτης όπου το αγροτικό πετρέλαιο αποτελεί παρωνυχίδα στο τεράστιο κόστος παραγωγής. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά την έλλειψη ενσυναίσθησης του ίδιου και της κυβέρνησης της ΝΔ για τις πραγματικές αγωνίες και τα διογκούμενα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Η κυβέρνηση είτε επιλέγει τη «σιγή ασυρμάτου» είτε την «έκθεση ιδεών», όπως στην επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, την κατάργηση του ΦΠΑ, την επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ, την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής-η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ-

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα.

Οι αγώνες των αγροτών αποκτούν σήμερα “ιστορικές διαστάσεις”, αφού κλιμακώνονται από την Ευρώπη μέχρι την Ινδία , για να πάρει ο Πρωτογενής Τομέας την θέση  που του αρμόζει για την επιβίωσή του  και την επιβίωση ολόκληρου του πλανήτη.

Καλούμε τους αγρότες της Κρήτης με γνήσια εκπροσώπηση χωρίς “παραγοντισμούς” και “παραφωνίες” να συντονίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους, με τους υπόλοιπους αγρότες της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ παραμένει σταθερά στο πλευρό των αγροτών και θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί