Στο υπουργείο τα “ρίχνει” η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης για την εκδίωξη εν μέσω πανδημίας κορυφαίου γιατρού του ΕΣΥ στο νησί

Αναφορικά με το δημοσίευμα με τίτλο: «Ντροπιαστική συμπεριφορά της 7ης Υ.Π.Ε. απέναντι στον -πρώην πλέον- Συντονιστή της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Γεωργακάκη», η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αναφέρει τα εξής:

Δείτε: Πώς η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης εκδίωξε (!) εν μέσω πανδημίας έναν από τους κορυφαίους γιατρούς του ΕΣΥ στο νησί!

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη στις 20 Ιουλίου 2021 και με αριθμό πρωτοκόλλου 29899 απέστειλε με δική της υπογραφή προς το Υπουργείου Υγείας, αίτημα παράτασης της θητείας του κ.Γεωργακάκη στη Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανιών.

Η απάντηση από τη Διεύθυνση Νομικών Προσώπων του Υπουργείου Υγείας ήταν ότι σύμφωνα με το άρθρο δέκατο όγδοο του ν. 4812/2021 (ΦΕΚ 110/τ Α΄/30-6-2021) «Παράταση χρόνου παραμονής στην υπηρεσία ιατρών Ε.Σ.Υ – Αντικατάσταση του άρθρου 90 του ν. 4745/2020», ιατροί που έχουν συμπληρώσει την 31-12-2020 το 67 ο έτος της ηλικίας τους και έχουν παραμείνει στην υπηρεσία τους μέχρι την δημοσίευση του νόμου δύναται να παραμείνουν στην υπηρεσία τους έως την 31-12-2021 μετά από αίτησή τους, εφόσον η θέση τους δεν έχει προκηρυχθεί ή δεσμευτεί  για οποιονδήποτε λόγο. 

Ωστόσο στη νευρολογική κλινική του ΓΝ Χανίων είχε ήδη προκηρυχθεί, μετά από αίτημα της Διοίκησης του νοσοκομείου Χανίων, θέση νευρολόγου στην κλινική, ο οποίος μάλιστα είχε αναλάβει καθήκοντα, όπως γνώριζε και ο διευθυντής της κλινικής και αναφέρεται και στο αρ. πρωτ. 13997/7-7-2021 έγγραφο του Διοικητή του Γ.Ν.Χανίων.

Ζητήθηκε λοιπόν από το Υπουργείο Υγείας, η διοικήτρια να μην προχωρήσει το αίτημα παράτασης της θητείας του κ.Γεωργακάκη και 2 ακόμη γιατρών, που είχαν το ίδιο αίτημα, γιατί θα αντιμετώπιζε την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, αλλά να προχωρήσει βάσει των Νόμων 4753/2020 και 4825/2021, σε σύμβαση εργασίας μαζί τους, όπως προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις η νομοθεσία, για να συνεχίσουν να εργάζονται στο νοσοκομείο.

Πως θα μπορούσε να υπογράψει παράνομη απόφαση η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης;

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες γνωρίζουν καλά το θέμα και την προσπάθεια της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ για την παραμονή του κ.Γεωργακάκη στο νοσοκομείο Χανίων, με τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος 4753/2020 και 4825/2021.

Για τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη τα Χανιά δεν είναι ούτε μακριά από την έδρα της στο Ηράκλειο, ούτε αγνοεί το ήθος και την προσφορά του κ. Γεωργακάκη. Γι αυτό επικοινώνησε η ίδια μαζί του και τιμώντας την μακροχρόνια προσφορά του, αναγνωρίζοντας την αγάπη που λαμβάνει τόσο από τους ασθενείς του, τους συναδέλφους του και την τοπική κοινωνία των Χανίων, του ζήτησε να συνεχίσει τη συνεργασία τόσο με το νοσοκομείο Χανίων, όσο και με την 7η ΥΠΕ με την υπογραφή σύμβασης εργασίας, εργασιακό καθεστώς που προβλέπεται από το νόμο.

Δυστυχώς ο κ. Γεωργακάκης δεν αποδέχτηκε την πρόταση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, που ήταν και η μοναδική που βάσει νόμου μπορούσε να υπογράψει.

Επισημαίνεται  ότι ο ένας εκ των δύο άλλων ιατρών που επίσης βάσει νόμου δεν μπορούσε η διοικήτρια να αιτηθεί παράταση της θητείας του, συνεχίζει και προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, με σύμβαση εργασίας. Με το ίδιο νομικό πλαίσιο, συνεχίζουν να υπηρετούν στα νοσοκομεία του Ηρακλείου με σύμβαση και πανεπιστημιακοί καθηγητές που συνταξιοδοτήθηκαν.

Απαντώντας, λοιπόν, η Μπορμπουδάκη στους Χανιώτες, τους οποίους σέβεται και τιμά, τους διαβεβαιώνει ότι έπραξε όπως ο ΝΟΜΟΣ ορίζει, δίνοντας τη δυνατότητα στον κ. Γεωργακάκη να συνεχίσει το σημαντικό του έργο στη Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανιών.

Η πρόταση στον κ. Γεωργακάκη παραμένει ανοιχτή και εφόσον ο γιατρός το επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων, υπογράφοντας με την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης τη σύμβαση εργασίας που προβλέπει ο νόμος.

Όταν δεν υπογράφονται παράνομες αποφάσεις, ντροπή δεν υπάρχει.

Με εκτίμηση

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Λένα Μπορμπουδάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί