Στ. Κασσελάκης: «Ο κόσμος αγκομαχά – Στόχος μας να αλλάξουμε τη χώρα»

90χρονος στους Φούρνους: «Η σύνταξη δεν βγαίνει – Ποιος λογαριάζει τον απλό λαό;»

«Υπάρχει ζωντάνια στην περιοδεία αλλά υπάρχουν και μεγάλες ανάγκες. Αλήθεια σας το λέω. Ας ειρωνεύονται οι της κυβέρνησης όσο θέλουνε, στο τέλος της ημέρας οι πολίτες εδώ αισθάνονται πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Αισθάνονται αποκλεισμένοι τον μισό χρόνο, αισθάνονται ότι κανείς δεν έχει δώσει λύσεις και κίνητρα ώστε να στυλωθούν τα νοσοκομεία, αισθάνονται ότι υπάρχουν περιφερειακές αδικίες…». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στην περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου, σε σύντομη παρέμβαση που έκανε στον «αέρα» του ρ/σ Αθήνα 9.84, και τους  δημοσιογράφους Απόστολο Χονδρόπουλο και Γιώργο Κατσίγιαννη.
 
«Ενδιάμεσα από τις δύο εκλογές πέρυσι είχα βρεθεί και πάλι στο Ανατολικό Αιγαίο, τα ακριτικά νησιά, αυτή τη φορά κάνω μια ακόμα μεγαλύτερη περιοδεία. Είμαστε στο 55% του προγράμματος μας, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά αυτή είναι η ουσία: πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση» σημείωσε.
 
Ερωτηθείς για το κλίμα που εισπράττει στην περιοδεία και την στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Ήδη υπάρχει ένα ρεύμα στην κοινωνία για ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές αλλά το θέμα είναι να αλλάξουμε την χώρα. Οι Έλληνες πρέπει να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να μπορούν να διαπρέψουν στον τόπο τους, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια που ταλανίζει τους κατοίκους των νησιών μας πάρα πολύ. Ενδεικτικά να σας πω ότι το μεταφορικό ισοδύναμο δεν έχει πληρωθεί εδώ και δύο χρόνια. Ο κόσμος αγκομαχά, δεν ζει στον «παράδεισο» που θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση. Το υπογράμμισε και η Eurostat, το είπαν και οι Financial Times».

Φούρνοι: «Η σύνταξη δεν βγαίνει – Ποιος λογαριάζει τον απλό λαό;»

«Η σύνταξη δεν βγαίνει» δηλώνει κάτοικος στους Φούρνους προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος επισκέφτηκε το ακριτικό νησί στο πλαίσιο της περιοδείας του σε νησιά του Αιγαίου.

Ο Στ. Κασσελάκης μετά την Ικαρία βρέθηκε στους Φούρνους όπου έγινε δεκτός με θέρμη από τους κατοίκους, ενώ συζήτησε εκτενώς μαζί τους για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Μεταξύ των συνομιλιών που είχε με κατοίκους ένας ηλικιωμένος 90 ετών δήλωσε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι καθώς η σύνταξή του από 800 ευρώ πήγε στα 450 «δεν βγαίνει». «Ποιος λογαριάζει τον απλό λαό» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο Στ. Κασσελάκης μόλις έφτασε στο λιμάνι του ακριτικού νησιού οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τους Φούρνους κατευθύνεται προς το Αγαθονήσι.

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί