Πώς η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης εκδίωξε (!) εν μέσω πανδημίας έναν από τους κορυφαίους γιατρούς του ΕΣΥ στο νησί!

» Ντροπιαστική συμπεριφορά της 7ης Υ.Π.Ε. απέναντι στον -πρώην πλέον- Συντονιστή της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Γεωργακάκη

Θυμάστε τις ουρές ασθενών έξω από τα εξωτερικά ιατρεία της Νευρολογικής Κλινικής; Τους ανθρώπους που με τους συνοδούς τους περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους για να δουν τον «γιατρό μας»; Και λέγοντας γιατρό, εννοούσαν την “ψυχή” αυτής της Κλινικής, τον νευρολόγο – παθολόγο και Συντονιστή της Γιώργο Γεωργακάκη. Αυτές τις εικόνες λοιπόν ξεχάστε τις γιατί τώρα αν πάτε θα δείτε την απόλυτη ερημιά.

Όχι δεν βρέθηκε λύση για ταχύτερη εξυπηρέτηση. Ο νευρολόγος Γιώργος Γεωργακάκης οδηγήθηκε με τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό σε συνταξιοδότηση.

Ο άνθρωπος που ως γνωστόν, υπηρετεί δεκαετίες το Νευρολογικό του Νοσοκομείου Χανίων. Το τμήμα που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας μάλιστα πρωτοποριακά προγράμματα για παθήσεις όπως αγγειακά εγκεφαλικά ή σκλήρυνση κατά πλάκας, το πάρκινσον και άλλα νευρολογικά νοσήματα, με την “υπογραφή” του Γιώργου Γεωργακάκη και των συνεργατών του.

Πώς φτάσαμε όμως στον παραλογισμό της αναγκαστικής συνταξιοδότησης; Ο κ. Γεωργακάκης έπρεπε να συνταξιοδοτηθεί λόγω ηλικίας στο τέλος του 2020 και από πολύ νωρίτερα -ως όφειλε βλέποντας τη μέχρι τότε απραξία της Διοίκησης- είχε ζητήσει να προκηρυχθεί η θέση του, ώστε να υπάρχει συνέχεια στη λειτουργία της Κλινικής.

Λόγω πανδημίας, παρατάθηκε κατά έξι μήνες η θητεία των γιατρών που θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν, κάτι που έκανε δεκτό ο κ. Γεωργακάκης, παραμένοντας Συντονιστής του Νευρολογικού τμήματος, με αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης.

Ο γιατρός συνέχιζε να δουλεύει ως Συντονιστής της Νευρολογικής μέχρι τον Ιούνιο με 7 ειδικευμένους γιατρούς, 6 νευρολόγους και έναν παθολόγο-νευρολόγο με αρμοδιότητα στα αγγειακά εγκεφαλικά.

Λόγω της πανδημίας και πάλι ζητήθηκε ξανά από τους γιατρούς που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν, να παραμείνουν άλλο ένα εξάμηνο και ο κ. Γεωργακάκης άμεσα ανταποκρίθηκε.

Στις 20 Ιουλίου όμως, κι ενώ ευρίσκετο σε γενική 24ωρη εφημερία του ανακοινώνεται τηλεφωνικά από υπάλληλο του νοσοκομείου, ότι δεν έγινε ανανέωση της παράτασής του από τη Διοικήτρια της 7ης Υ.Π.Ε. Ελένη Μπορμπουδάκη, χωρίς απολύτως καμία δικαιολογία.

Στις 9 Αυγούστου, ο γιατρός με έγγραφο προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου και κοινοποίηση στον Αναπληρωτή Διοικητή, στο Δ.Σ., στον Πρόεδρο της Ιατρικής Υπηρεσίας, στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χανίων, στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης, στο Υπουργείο Υγείας και στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων ζητούσε εξηγήσεις για αυτή την απαράδεκτη και προσβλητική απόφαση, η οποία έδινε παράταση στους άλλους 6 Συντονιστές Διευθυντές (οι 5 εξ αυτών θεωρούνται ειδικότητες 2ης γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας). «Ποιος εισηγήθηκε τη μη ανανέωση της παράτασής μου, ποια ημερομηνία και με ποιο σκεπτικό;» ρωτούσε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη ευκαιρία που μου δώσατε ώστε με τον ευτελιστικό τρόπο της αποπομπής μου, να αποχωρήσω από το πολύχρονο, επιτυχημένο κατά γενική ομολογία, έργο μου χωρίς συναισθηματική φόρτιση, πράγμα που θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα, μετά από σαράντα και πλέον χρόνια παρουσίας και προσφοράς στο δημόσιο. Τελώντας εν αναμονή των απαντήσεών σας», κατέληγε στο έγγραφό του.

Και κάπως έτσι ήρθε το φινάλε στα 40 χρόνια προσφοράς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Χανιώτικη κοινωνία, στο νοσοκομείο της πόλης και στους ασθενείς.

Χωρίς καν ο γιατρός να προλάβει να ενημερώσει τους συνεργάτες του για τα περιστατικά που είχε αναλάβει η κλινική, χωρίς καν να μάθουν οι ασθενείς του τι θα γίνει με τις θεραπείες τους!

“Στο καλό και να μας γράφετε” με ένα απλό γραφειοκρατικό τηλεφώνημα!

ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Στα Χανιά γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο γιατρός, ο άνθρωπος Γιώργος Γεωργακάκης, με την πολυεπίπεδη προσφορά στην τοπική κοινωνία τόσο ως επιστήμονας όσο και ως αυτοδιοικητικός. Είναι προφανές για όλους μας, ότι αυτά τα 40 χρόνια αν ήθελε, ο κ. Γεωργακάκης θα είχε το ιατρείο του, θα συνεργαζόταν με ιδιωτικές κλινικές, θα είχε για να το πούμε… ξεκάθαρα, σαράντα πολυκατοικίες!

Κι όμως, επέλεξε να στέκεται εκεί, δίπλα από τους ασθενείς του. Μερόνυχτα στην υπηρεσία του πολίτη, με μοναδικό του γνώμονα «να μείνει το νοσοκομείο μας όρθιο, να μην παιδεύονται οι άνθρωποι να τρέχουν στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα», όπως συνέχεια επαναλαμβάνει μέχρι και σήμερα στους συνομιλητές του.

Άραγε για τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη τα Χανιά είναι τόσο μακριά από την έδρα της στο Ηράκλειο, ώστε να μη γνωρίζει το ήθος και την προσφορά του κ. Γεωργακάκη;

Να μη γνωρίζει ότι στην προκειμένη περίπτωση το ζήτημα δεν ήταν οικονομικό αλλά η ομαλή μετάβαση ώστε η Κλινική να έχει συνέχεια; Ρώτησε κάποιον στα Χανιά; Τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, κάποιον άλλο υπηρεσιακό παράγοντα; Παραπληροφορήθηκε ή δέχθηκε λάθος συμβουλές κι από ποιον; Οφείλει να βγει και να απαντήσει στους Χανιώτες.

Και κυρίως, να μας πει το μήνυμα προς τον φοιτητή της Ιατρικής, προς τον ασκούμενο ή προς τον γιατρό που τώρα μπαίνει στο Ε.Σ.Υ., ποιο είναι;

Ότι το «ευχαριστώ» για την αφοσίωση στο δημόσιο νοσοκομείο θα είναι να σε πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα;

Ότι οι κατέχοντες εφήμερα πολιτικά οφίτσια συμπεριφέρονται με τέτοιο ντροπιαστικό τρόπο στους εργάτες του Ε.Σ.Υ.;

Ντροπή, άραγε, υπάρχει;

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί