“Πλαστικά Κρήτης”: Στο 90% η συλλογή και ανακύκλωση των χρησιμοποιούμενων πλαστικών θερμοκηπίου

Αρχές του χρόνου ολοκληρώθηκε στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου νέα επένδυση της ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ για προεπεξεργασία των πλαστικών φύλλων θερμοκηπίου που συλλέγονται στις αγροτικές περιοχές του νησιού μας. Η εγκατάσταση αυτή επιτρέπει την αύξηση παραγωγής του εργοστασίου ανακύκλωσης που λειτουργεί από το 1992 κι έχει σήμερα δυναμικότητα 8.000 τόνων ετησίως. Εκτός από αγροτικά φύλλα, το εργοστάσιο ανακυκλώνει αστικά πλαστικά απορρίμματα (μπουκάλια, κιβώτια, σακκιά, φίλμ συσκευασίας κ.α.) καθώς και υπολείμματα παραγωγής εργοστασίων πλαστικών.

Εικόνα που περιέχει εσωτερικό

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Η μονάδα προεπεξεργασίας

Με τη λειτουργία της μονάδας προεπεξεργασίας και τη στενή συνεργασία της εταιρίας με τους κατά τόπους συλλογείς των χρησιμοποιημένων πλαστικών θερμοκηπίων, η συλλογή αναμένεται φέτος να υπερβεί το 90% του συνόλου των αγροτικών φύλλων που χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στην Κρήτη.

Εικόνα που περιέχει κείμενο, ουρανός, υπαίθριος

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Το εργοστάσιο ανακύκλωσης

Σημειωτέον ότι ήδη λειτουργούν 9 σημεία συγκέντρωσης χρησιμοποιημένων φύλλων θερμοκηπίων: 3 στην Ιεράπετρα και από 1 στο Τυμπάκι, στην Ψαρή Φοράδα, στην Άρβη, στην Κουντούρα, στα Φαλάσαρνα και στο Ελαφονήσι, περιοχές στις οποίες βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των θερμοκηπίων του νησιού.

Εικόνα που περιέχει υπαίθριος, βουνό, βράχος, φύση

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Εικόνα που περιέχει ουρανός, φορτηγό, υπαίθριος, δρόμος

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Σταθμός συλλογής Mεταφορά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Να προστεθεί, ότι από φέτος αντικαταστάθηκε το «ORGASUN», ένα προϊόν εξαιρετικά αποτελεσματικό για την απολύμανση εδάφους αλλά δύσκολα ανακυκλώσιμο, από το «ORGATIF», ένα φύλλο ακόμα πιο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα πλήρως ανακυκλώσιμο – οπότε στο εξής θα συλλέγονται προς ανακύκλωση και όλα τα πλαστικά απολύμανσης εδάφους.

Εικόνα που περιέχει έδαφος, κτίριο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Απολύμανση εδάφους με το αποτελεσματικότερο  

και πλήρως ανακυκλώσιμο «ORGATIF»

Σκοπός της εταιρίας είναι από το 2022 να συλλέγεται το σύνολο των φύλλων κάλυψης και απολύμανσης και να μετατρέπονται σε χρήσιμη πρώτη ύλη στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας, δίδοντάς τους μια δεύτερη ζωή σε εφαρμογές που η χρήση τους είναι εφικτή, όπως η ενσίρωση (υπαίθρια κάλυψη ζωοτροφών), οι σακούλες απορριμμάτων, το φίλμ για προστασία των θεμελίων κτιρίων από την υγρασία κ.α.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί