Ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς επικαλείται ψυχιατρική γνωμάτευση από το 2014

Γνωμάτευση του 2014 που του αποδίδει διπολική διαταραχή σκοπεύει να επικαλεστεί ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στην υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν και νέα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο 30χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα απολογηθεί την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στον ανακριτή Νάξου, αφού σήμερα ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία.

Ο νεαρός αποδοκιμάστηκε έντονα από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, το πρωί, έξω από το Πρωτοδικείο Νάξου για να διαμαρτυρηθεί για ακόμη μια γυναικοκτονία στη χώρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η αδελφή του δράστη τηλεφώνησε σήμερα στην μητέρα της Γαρυφαλλιάς για να της εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη της οικογένειας της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορούμενου, Γιάννη Βλάχου, σε τοπικά μέσα, η υπόθεση είναι τραγική «με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο. Η αλήθεια είναι κάθαρση για τον δράστη και δικαίωση για τη μνήμη του θύματος».

Αυτή η δήλωση του κ. Βλάχου προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της οικογένειας του θύματος, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή (ο οποίος μετά το έγκλημα, αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, εξαφανίστηκε επί 28 ώρες, επικοινωνώντας προφανώς με τον δικηγόρο του και τους συγγενείς του) προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια αυτού του υπέροχου πλάσματος, αλλά και την ελληνική κοινωνία που έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη του εντολέα του και έχει εκμανεί εις βάρος του για τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα».

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς επικαλείται ψυχιατρική γνωμάτευση από το 2014”

  1. tous est possible

    Δεν πέρασες στις πανελλήνιες γιατί έχεις διπολική διαταραχή. Έπεσες από την ταράτσα επειδή έχεις διπολική διαταραχή. Δεν επέλεξες το σωστό σύντροφο γιατί έχεις διπολική διαταραχή. Δεν έπρεπε να είχες αποκτήσεις παιδιά γιατί έχεις διπολική διαταραχή. Χρεοκόπησε η επιχείρησή σου στην οικονομική κρίση γιατί έχεις διπολική διαταραχή. Σε εξαπάτησε ή σε εκμεταλλεύτηκε το ένα αφεντικό μετά το άλλο, γιατί έχεις διπολική διαταραχή. Σου άρπαξε φωτιά το τηγάνι ενώ τηγάνιζες αβγά, γιατί έχεις διπολική διαταραχή. Είσαι τρελός γιατί παίρνεις φαρμακευτική αγωγή για διπολική διαταραχή. Είσαι επικίνδυνος και αναξιόπιστος γιατί έχεις διπολική διαταραχή. Ε λοιπόν δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι που κάποια στιγνή φορτώθηκαν με αυτό το στίγμα, το φέρουν για μια ζωή και δικαιούνται να το παλέψουν με αξιοπρέπεια και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Είναι όχι απλά εφικτό, αλλά και απλό. Αρκεί να διακόψουν οριστικά τις επαφές με άτομα που δεν σέβονται τον αγώνα τους και θέλουν να τους στιγματίσουν και να τους κάνουν να νιώθουν ανίκανοι. Είναι άνθρωποι περισσότερο ικανοί από το μέσο όρο, άνθρωποι χαρισματικοί, που μεγαλούργησαν σε αυτόν τον κόσμο. Είναι φορές που πέφτουν σε απόγνωση, μπορεί και για χρόνια. Όταν όμως είναι καλά, τίποτα γι’ αυτούς δεν είναι δύσκολο, περνάνε τα μαθήματα με τα τσαρούχια και στον επαγγελματικό τομέα πρωτεύουν. Με τη διπολική διαταραχή όπως λένε και οι Γάλλοι tout est possible – όλα είναι πιθανά. Μια συναισθηματική διαταραχή δεν σε κάνει φονιά. Πολύ περισσότερο πιθανό είναι να αυτοκτονήσεις παρά να σκοτώσεις. Ειδικά όταν έχεις νικήσει το θηρίο και περνάς καλά. Εσύ που σου είπαν οι γιατροί ότι έχεις διπολική και κάποιοι σου φέρονται πρόστυχα πες τους δεν μπορώ να αυτοκτονήσω τώρα. Και γράψε τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί