Δεν αποκλείεται να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λέει η Επιτροπή

Τρεις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και λιγότερο από 24 ώρες πριν την ανεπίσημη «αυλαία» της διοργάνωσης (με αγώνες γυναικείου ποδοσφαίρου και σόφτμπολ αύριο Τετάρτη 21/7), ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε ότι ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

«Εχουμε συμφωνήσει ότι, με βάση την κατάσταση με τον κορονοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Ανησυχία από τα κρούσματα

Οι περιπτώσεις COVID-19 αυξάνονται στο Τόκιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας θα διεξαχθούν φέτος χωρίς θεατές. Η Ιαπωνία, αυτό το μήνα, αποφάσισε ότι οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονται σε άδεια στάδια προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για περαιτέρω εξάπλωση της νόσο.

Ήδη υπήρξαν 67 περιπτώσεις μολύνσεων από την 1η Ιουλίου, ημέρα που άρχισαν να φτάνουν πολλοί αθλητές και αξιωματούχοι, ανέφεραν οι διοργανωτές την Τρίτη.

Η Ιαπωνία, της οποίας το πρόγραμμα εμβολιασμού δεν προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, μετρά περισσότερες από 840.000 μολύνσεις και 15.055 θανάτους. Στο μεταξύ, το Τόκιο, βιώνει μια νέα αύξηση κρουσμάτων με 1.387 περιπτώσεις να καταγράφονται μόνο την Τρίτη.

Αποχώρηση χορηγών

Μια ημέρα πριν από την τελετή έναρξης (23/07) των Ολυμπιακών Αγώνων είναι προγραμματισμένη η ποδοσφαιρική αναμέτρηση (ανδρών) μεταξύ της Ιαπωνίας και της Νότιας Αφρικής. Ο αγώνας αυτός πρόκειται να διεξαχθεί χωρίς τους κορυφαίους χορηγούς της διοργάνωσης (Panasonic, Fujitsu και NEC), μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται πως η Toyota απέσυρε όλες τις τηλεοπτικές διαφημίσεις της για τους αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί