Σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των αερομεταφορών στη χώρα μας

Η ασφάλεια των αερομεταφορών τέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης του Προέδρου και τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αερολιμενικών όπου τέθηκαν σοβαρά προβλήματα και ανησυχίες και διατυπώθηκε η αγωνία των στελεχών του κλάδου των αερομεταφορών για τον κίνδυνο που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική και για την πιθανότητα ατυχημάτων καθώς και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μην έχουμε «Τέμπη του αέρα».

Στην εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος και οι Τομεάρχες Χάρης Μαμουλάκης και Χρήστος Γιαννούλης με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Αερολιμενικών (ΠΑ.Σ.Α.) Μανόλη Καμηλάκη και μέλη του Συλλόγου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του ΠΑΣΑ στο πλαίσιο ενημέρωσης των Κοινοβουλευτικών κομμάτων και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα και τα κενά ασφαλείας που έχουν εντοπίσει οι αερολιμενικοί υπάλληλοι, όπως είναι: Η συρρικνωμένη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) που περιορίζεται σε μια Αθηνοκεντρική Υπηρεσία με ανύπαρκτη παρουσία στους αερολιμένες της χώρας, η απουσία εποπτείας για τα δεκάδες αεροδρόμια και ελικοδρόμια των νησιών, οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκύψουν από την ανεξέλεγκτη πολιτική αύξησης του κέρδους των ιδιωτών επενδυτών στα αεροδρόμια λόγω της απουσίας κάθε ελεγκτικού μηχανισμού, η κατάργηση δομών ασφαλείας, η μη αξιοποίηση του προσωπικού του Αερολιμενικού Ελέγχου της ΥΠΑ στα αεροδρόμια, η αναγκαιότητα ελέγχων στις αεροπορικές εταιρείες, κ.α..

Παράλληλα, έγιναν αναφορές σε μια σειρά συμβάντων και ατυχημάτων που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα στο χρονικό διάστημα της μεταβατικής περιόδου σταδιακής κατάργησης και απαξίωσης των Αεροπορικών Αρχών των Αεροδρομίων από το 2020 με το νόμο Καραμανλή, ενώ κατατέθηκαν και οι προτάσεις του ΠΑΣΑ για την ασφάλεια των αερομεταφορών, έτσι ώστε να μην φτάσουμε σε σημείο που θα βιώσουμε επικίνδυνες καταστάσεις.

Από την πλευρά του προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου τέθηκαν στη συζήτηση οι θέσεις, οι πρωτοβουλίες και οι Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Όπως σημείωσε «Είναι προφανές ότι προτεραιότητα όλων μας είναι η ασφάλεια στις αερομεταφορές και αυτό απαιτεί ισχυρή ελεγκτική δημόσια υπηρεσία. Η πολιτεία μας πρέπει να είναι ισχυρή για να εξασφαλίζει ασφάλεια στον πολίτη και στις υποδομές. Αυτή είναι και η βασική υποχρέωση της κυβέρνησης της ΝΔ και σε αυτό το καθήκον κάνει συνεχώς βήματα προς τα πίσω. Αντί να προστατεύει την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και των εργαζομένων στις αερομεταφορές, κάνει συνεχώς εκπτώσεις γιατί η μόνη στόχευσή της είναι τα συμφέροντα παραχωρησιούχων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα αεροδρόμια. Η δήθεν μεταρρύθμιση της ΝΔ που επιλέχθηκε κύρια επί Υπουργίας Καραμανλή έχει πάει την χώρα πολλά χρόνια πίσω στην ασφάλεια των αερομεταφορών και οφείλουμε να χτυπήσουμε το καμπανάκι του κινδύνου. Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα δίκαια αιτήματα των αερολιμενικών υπαλλήλων και θα απαιτήσουμε και μέσα και έξω από τη Βουλή να ενισχυθεί το πλαίσιο ασφάλειας στα αεροδρόμια της χώρας μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί