Σ. Βαρδάκης για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: «Καταρρίπτονται τα κυβερνητικά ψεύδη

“Αριστούχοι υποψήφιοι εκτός τριτοβάθμιας, τη στιγμή που μένουν κενές θέσεις στα πανεπιστήμια της χώρας”

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

 «Η ανακοίνωση των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας μας, βάζει και επίσημα ταφόπλακα στα όνειρα δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων, που μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα κυβερνητικά ψεύδη καταρρίπτονται εμπράκτως, καθώς αφενός βλέπουμε υποψηφίους με πολύ υψηλές βαθμολογίες να μένουν εκτός των σχολών επιλογής τους και αφετέρου, εκατοντάδες κενές θέσεις στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Φυσικά και δεν πρόκειται για αμέλεια ή λάθος υπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας, αλλά για μία οργανωμένη προσπάθεια υποβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των Ιδιωτικών Κολλεγίων, που τρίβουν τα χέρια τους, αναμένοντας έτοιμη πελατεία.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει, πλέον, κάθε όριο ανηθικότητας και χυδαιότητας. Να ανασταλούν άμεσα οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής, ώστε να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί