Κυβερνητικές αντιφάσεις και στα sms μετακίνησης: Άλλα λέει ο Γεωργιάδης, άλλα ο Πιερρακάκης (Βίντεο)

Και το κυβερνητικό αλαλούμ καλά κρατεί…

Κάθε ημέρα αποτελεί και μία καινούρια «εμπειρία» στις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς κυριολεκτικά κανείς δεν ξέρει τι θα… ξημερώσει, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των επαγγελματιών αλλά και των πολιτών που εκφράζουν την ανησυχία τους για την έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού. Το περιβόητο «ακορντεόν» βρίσκει περισσότερη εφαρμογή στις κυβερνητικές διατυπώσεις, καθώς άλλα λένε τη μία ημέρα και άλλα την επόμενη, παρά στο συντονισμένο άνοιγμα και κλείσιμο της αγοράς με γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τρία κανάλια, τρεις διαφοροποιήσεις

Φυσικά, από το νέο… ποτ πουρί δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος το περασμένο Σάββατο έλεγε πως δεν υπάρχει ζήτημα προστίμου όταν ανοίξει η εστίαση, για κάποιον που φεύγει από κατάστημα στις 11 το βράδυ. Αμέσως, ο γ.γ. Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης διαφοροποιήθηκε μέσω του ΑΝΤ1 λέγοντας πως φυσικά και θα υπάρχουν πρόστιμα ενώ ο ίδιος ο Άδωνης έκανε… comeback το πρωί της Μ. Τρίτης στον ΣΚΑΪ βάζοντας… αστερίσκους λέγοντας ότι… καλό θα ήταν να υπολογίζουν τον χρόνο οι πολίτες για να είναι στο σπίτι τους στις 11. Όλα αυτά εν αναμονή της ΚΥΑ.

Δείτε ακόμη: Ανοίγουν την εστίαση χωρίς σχέδιο και χωρίς ενίσχυση, ενώ πολλά καταστήματα έχουν ήδη βάλει λουκέτο

Το απόλυτο μπάχαλο με το άνοιγμα της εστίασης: Άλλα λέει ο Υπ. Ανάπτυξης, άλλα ο ΓΓ Εμπορίου

Βήμα πίσω από τον Άδωνη και «δεν είναι η ώρα να καταργηθούν τα SMS»

«Τα τεχνικά ζητήματα είναι υπό συζήτηση. Δεν έχουμε φτιάξει ξεχωριστό SMS για την εστίαση. Όμως, δε θα καταργηθούν τα γενικά SMS από την επόμενη εβδομάδα. Και εφόσον θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 11, καλό θα είναι όποιος πηγαίνει, αν είναι ένα εστιατόριο δίπλα από το σπίτι σου, μπορεί να είσαι μέχρι τις 11 παρά πέντε. Μέχρι τις 11 θα λειτουργεί το εστιατόριο. Αν είσαι μισή ώρα από το σπίτι σου πρέπει να δεις ανάλογα τον χρόνο για να μην παραβιάσεις την 11η όσο καλύτερα γίνεται. Δε μιλάω για τους εργαζόμενους, μιλάω για τους πελάτες», είπε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνης Γεωργιάδης προσθέτοντας μία κυβίστηση στο ενεργητικό του παρά το γεγονός πως ο ίδιος το αρνήθηκε:

«Δεν είπα ποτέ ότι δε θα υπάρχει πολλή απαγόρευση. Είπα ότι μπορεί να υπάρχει μία ελαστικότητα αν για μερικά λεπτά σου ξεφύγει ο χρόνος. Πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι ως τις 11 σπίτι σου», απάντησε ο Άδωνης σε διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Σβέρκου. «Στόχος είναι να μην υπάρχει SMS όταν ανοίξει ο τουρισμός», κατέληξε.

Να θυμίσουμε στον κ. Γεωργιάδη τι ακριβώς είχε πει πριν από μερικά 24ωρα όταν από τον τηλεοπτικό αέρα του Mega στην εκπομπή της Στ. Γκαντώνα και του Ντ. Σιμόπουλου είχε πει δεν τίθεται ζήτημα προστίμου για όσους αποχωρούν από κατάστημα εστίασης στις 11 μ.μ.

Δείτε το βίντεο:

Διαφοροποίηση με Σταμπουλίδη για πρόστιμο αλλά και SMS

Τη Μ. Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ερωτηθείς για την δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι πελάτες καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να φεύγουν στις 11 το βράδυ από τα καταστήματα και ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δεν θα τους επιδίδεται πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση, ο Π. Σταμπουλίδης απάντησε: «Εγώ άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτήν την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=380&v=6hZj0ENurpA&feature=emb_title

Ωστόσο, ο κ. Σταμπουλίδης είχε πει ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να στέλνουν SMS προκειμένου να μεταβούν σε κατάστημα εστίασης (βίντεο στο 7:25), διευκρίνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Κάτι που διαφοροποιείται εμφανώς από τη διατύπωση που επέλεξε ο Άδωνης Γεωργιάδης σήμερα, Μ. Τρίτη, στον ΣΚΑΪ όπου σημείωσε ότι: «δε θα καταργηθούν τα γενικά SMS από την επόμενη εβδομάδα»…

Από… κοντά και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ερωτηθείς για το θέμα των μετακινήσεων με sms, δήλωσε ότι είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση τους.

Συγκεκριμένα είπε πως με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δε θα χρειάζονται sms, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα SMS παρελθόν, είπε ο κ. Πιερρακάκης. Ωστόσο, έσπευσε να εκφράσει μία επιφύλαξη λέγοντας πως το πότε θα συμβεί αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες…

Και το κυβερνητικό αλαλούμ καλά κρατεί…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί