Στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου στη ΒΙΠΕΗ κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου στη ΒΙΠΕΗ περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Δουλουφάκη, δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συζήτηση ιδιαίτερα απασχόλησε η ανασφάλεια των εργαζομένων για τις θέσεις εργασίας οι οποίες βρίσκονται υπό αίρεση στο τέλος του χρόνου με την μετάβαση του εργοστασίου από την ΕΕΑΑ στον ΕΣΔΑΚ αλλά και η υποβάθμιση του ΚΔΑΥ Ηρακλείου με σοβαρές συνέπειες στους εργαζόμενους. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεχόμενες οι καταγγελίες για μια σειρά εργατικά ατυχήματα που έχουν προκληθεί από τον επικίνδυνο πεπαλαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ προκύπτει άμεση ανάγκη αναβάθμισης του.

Ο Δ. Δουλουφάκης τόνισε ότι «Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή, υπηρετώντας την πολιτική κόστους-οφέλους που προωθεί η κυβέρνηση, ψάχνει να βρει «χρηματοδοτικά εργαλεία» με λύσεις για το πρόβλημα, μέσα στο ίδιο πλαίσιο που το δημιούργησε. Δηλαδή στην επιχειρηματική δραστηριότητα και εκμετάλλευση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης που μοναδικό σκοπό έχει τα «πράσινα» κέρδη των ομίλων από την μία και από την άλλη τα «πράσινα» χαράτσια στους δημότες και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση!

Η λύση δεν μπορεί να είναι στην πολιτική που καθορίζει τη διαχείριση απορριμμάτων και συνολικά των αποβλήτων με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες, σύμφωνα με τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ («πράσινη συμφωνία», «στρατηγική για κυκλική οικονομία», «στρατηγική για τη διαχείριση αποβλήτων» κ.λπ.), στρατηγικές που έχουν ψηφιστεί και υλοποιούνται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, με την τοπική διοίκηση να πρωτοστατεί.

Οι κομμουνιστές στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου έχουν καταθέσει ερωτήσεις και περιμένουν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις ενώ θα συνεχίσουν να παλεύουν εντός και εκτός Δήμου για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, την απρόσκοπτη λειτουργία του με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να σταματήσει τώρα η δραματική επιβάρυνση των δημοτών με τα «πράσινα» τέλη καθώς και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων του υπάρχοντος προσωπικού.»

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους τέθηκε επίσης το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας που αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να ζουν με συνεχείς περικοπές στις βασικές τους ανάγκες σε σημείο που ακόμη και όσοι εργάζονται να πεινούν.

Το κλιμάκιο ανέδειξε «την αγαστή συνεργασία ΕΕ-κράτους-τοπικής διοίκησης-εργολάβων τόσο για την διατήρηση των χαμηλών μισθών που χρόνια τώρα διατηρούνται σε αυτά επίπεδα, της άδικης φορολογίας σε βάρος του λαού, των μεγάλων αυξήσεων των τιμών σε όλα τα προϊόντα για τα κέρδη των λίγων.»

Ο Δ. Δουλουφάκης τόνισε πως «υπάρχουν όλες οι δυνατότητες οι εργαζόμενος λαός να δουλεύει με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι να ζει με τη συνεχή ανασφάλεια, αλλά με αυξήσεις στους μισθούς που θα αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημα, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας στην εργασία.»

Κάλεσε μπροστά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς «να οργανώσουν τον αγώνα τους στο χώρο δουλειάς τους, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μέτρα ανακούφισης για να βελτιωθεί η ζωή μας όπως η υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, η κατάργηση των φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα και ρεύμα, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και άλλα.»

Τέλος, ανέφερε πως «το ρεύμα αμφισβήτησης που εκφράστηκε με την ενίσχυση του ΚΚΕ, στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, χρειάζεται να δυναμώσει μπροστά στις ευρωεκλογές και βέβαια να δυναμώσει μπροστά στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες που καθημερινά δίνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς, σε σύγκρουση με την πολιτική όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Μόνο με ΚΚΕ δυνατό θα πάει το μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί