Ο Γεωργιάδης σε παραλήρημα απειλεί την κοινωνία ενόψει εκλογών- ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η εκστρατεία φόβου

«Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών του να ταυτίσουν την πολιτική σταθερότητα με τη Νέα Δημοκρατία, θα πέσει στο κενό» διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τη γνωστή μέθοδο των απειλών περί αστάθειας και χάους που κυβερνητική παράταξη ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το τρομολαγνικό παραλήρημα του, Άδωνι Γεωργιάδη στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση επισημαίνει προς τον υπουργό Υγείας, που προαναγγέλλει τον ακραία τοξικό τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ΝΔ μέχρι τις ευρωεκλογές ότι «το παραμύθι δεν έχει δράκο».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στο «Talk 98.9» ότι: «στις ευρωεκλογές κρίνονται πολλά πράγματα. Ένα από αυτά που κρίνονται, είναι η πολιτική σταθερότητα. […] Η Νέα Δημοκρατία θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στις 10 Ιουνίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η κυβερνησιμότητα όμως, το εάν θα μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική της ή εάν θα έχουμε μεγάλες πολιτικές αναταραχές, θα κριθεί στις 9 Ιουνίου».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο Άδ. Γεωργιάδης, κατά την παρουσία του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσπάθησε να ταυτίσει την παραμονή της ΝΔ στην εξουσία με τη σταθερότητα στη χώρα και ταυτόχρονα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση.

«Εάν το αποτέλεσμα είναι κακό, η αντιπολίτευση θα προσπαθήσει να ρίξει την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, θα κατεβάζει κάθε μέρα τον κόσμο στους δρόμους, οι αγορές θα βλέπουν ξανά τη χώρα ως πολιτικό πρόβλημα, τα επιτόκια θα ανεβαίνουν, η οικονομία θα γυρίσει προς τα κάτω και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας.

«Οι πολίτες θα αποδείξουν στις 9 Ιουνίου πως το μόνο που φοβούνται είναι τη συνέχεια των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τονίζει καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Με τη γνωστή μέθοδο των απειλών περί αστάθειας και χάους επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία να ξεκινήσει την εκστρατεία (φόβου) ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους πολίτες, αναφέροντας σε συνέντευξή του στο «Talk 98.9» (17.4.24) ότι: «στις ευρωεκλογές κρίνονται πολλά πράγματα. Ένα από αυτά που κρίνονται, είναι η πολιτική σταθερότητα. […] Η Νέα Δημοκρατία θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στις 10 Ιουνίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η κυβερνησιμότητα όμως, το εάν θα μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική της ή εάν θα έχουμε μεγάλες πολιτικές αναταραχές, θα κριθεί στις 9 Ιουνίου».

Μάλιστα, σε επισήμανση του δημοσιογράφου για το φόβο, ως μέσο χειραγώγησης του λαού, ο υπουργός Υγείας επέμεινε ανερυθρίαστα στην τρομολαγνεία λέγοντας «ότι αυτή είναι η αλήθεια. Τα μηνύματα δεν είναι δωρεάν. Και sms να στείλουμε από το κινητό μας έχει κάποιο κόστος. Όλα στη ζωή μας έχουν κάποιο κόστος».

Το φόβητρο της πολιτικής αστάθειας επικαλέστηκε και σε άλλη του συνέντευξη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (17.4.24).

«Εάν το αποτέλεσμα είναι κακό, η αντιπολίτευση θα προσπαθήσει να ρίξει την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, θα κατεβάζει κάθε μέρα τον κόσμο στους δρόμους, οι αγορές θα βλέπουν ξανά τη χώρα ως πολιτικό πρόβλημα, τα επιτόκια θα ανεβαίνουν, η οικονομία θα γυρίσει προς τα κάτω και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν», δήλωσε χαρακτηριστικά, ταυτίζοντας την παραμονή της ΝΔ στην εξουσία με τη σταθερότητα της χώρας. Ενώ κατηγόρησε εκ νέου την αντιπολίτευση ότι έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση.

Επισημαίνουμε στον υπουργό Υγείας, που προαναγγέλλει τον ακραία τοξικό τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το κόμμα του μέχρι τις ευρωεκλογές: το παραμύθι δεν έχει δράκο.

Ο ελληνικός λαός καλείται να γυρίσει την πλάτη του στον φόβο και τις αντικοινωνικές πολιτικές μέσω του μεγάλου όπλου που διαθέτει, την ψήφο του.

Και να δώσει δημοκρατική διέξοδο βάζοντας το συντομότερο δυνατό τέλος στη «σταθερότητα» της φτώχειας (η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. σε κατά κεφαλήν εισόδημα και αγοραστική δύναμη ανάμεσα στους «27»), της ακρίβειας (η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών στις οποίες αυξάνεται ο πληθωρισμός) και της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και των διαδοχικών σκανδάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών του να ταυτίσουν την πολιτική σταθερότητα με τη Νέα Δημοκρατία, θα πέσει στο κενό.
Οι πολίτες θα αποδείξουν στις 9 Ιουνίου πως το μόνο που φοβούνται είναι τη συνέχεια των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στις εκλογές κρίνεται η… κυβερνησιμότητα

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε σε συνέντευξη του στο Talk 98.9 ότι «στις ευρωεκλογές κρίνονται πολλά πράγματα. Ένα από αυτά που κρίνονται είναι η πολιτική σταθερότητα. Δεν θα κριθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις 9 Ιουνίου. Η Νέα Δημοκρατία θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στις 10 Ιουνίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η κυβερνησιμότητα όμως, το εάν όμως θα μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική της ή εάν θα έχουμε μεγάλες πολιτικές αναταραχές, θα κριθεί στις 9 Ιουνίου».

Μάλιστα, σε επισήμανση του δημοσιογράφου, για τον φόβο, ως μέσο χειραγώγησης του λαού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε «ότι αυτή είναι η αλήθεια. Τα μηνύματα δεν είναι δωρεάν. Και sms να στείλουμε από το κινητό μας έχει κάποιο κόστος. Όλα τη ζωή μας έχουν κάποιο κόστος».

Απειλές για τις… αγορές

Τέλος, το αποκορύφωμα των προκλητικών δηλώσεων του υπουργού Υγείας, ήταν όταν σε ερώτηση, για το εάν η Νέα Δημοκρατία έχει το νούμερο 2 μπροστά από το εκλογικό της αποτέλεσμα, ο υπουργός Υγείας, έβαλε στη συζήτηση και τις αγορές.

Χαρακτηριστικά, είπε ότι «εάν οι πολιτικοί συσχετισμοί επιτρέπουν στην αντιπολίτευση, ότι μπορεί να ξεκινήσει μία εκστρατεία για να ρίξει την κυβέρνηση, από την επομένη θα έχουμε απεργίες, διαδηλώσεις, φασαρίες, σκναδαλολογίες, που τα έχουμε αφήσει πίσω. Αυτά κάποια στιγμή οι αγορές θα τα δουν. Οι αγορές το πολιτικό ρίσκο το μετρούν οικονομικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί