Δύο συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά στην Κρήτη

Ακόμα μια πυρκαγιά στα δυτικά της Ιεράπετρας τις τελευταίες ημέρες προκάλεσε μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση από Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όχι μόνο της Ιεράπετρας και του Λασιθίου, αλλά και της Βιάννου και του Ηρακλείου.

Ευτυχώς τα πράγματα πήγαν καλά και η πυρκαγιά ξεπεράστηκε χωρίς μεγάλες απώλειες με 10 στρέμματα καμμένης γης, όμως η ανησυχία που έχει προκληθεί είναι μεγάλη, λόγω και των καιρικών φαινομένων, της έντονης ζέστης και χαμηλής υγρασίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, πριν τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ο υποδιοικητής της ΠΥ Ιεράπετρας κ. Ροβιθάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα έγιναν χθες αναφέροντας πως η προσοχή όλων πρέπει να είναι μεγάλη τις επόμενες ημέρες αφού ιδιαίτερα οι προβλέψεις για πολύ χαμηλή υγρασία, μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες.

Ακόμα και άτομα που έχουν προγραμματίσει να κάψουν κάποια κλαδιά και έχουν λάβει μέτρα ασφαλείας, μπορεί να έχουν δικαστικές περιπέτειες, κάτι που συνέβη και στη χθεσινή πυρκαγιά με 2 άτομα να συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια.

Ο κ. Ροβυθάκης ανέφερε πως στην προσπάθειά τους να κάψουν κάποια κλαδιά και παρότι είχαν λάβει μέτρα ασφαλείας, έχοντας δίπλα τους νερό, ένας ξαφνικός στροβιλισμός του ανέμου πέταξε ένα κάρβουνο 20-25 μέτρα μακριά από τη φωτιά και έτσι ξέσπασε η πυρκαγιά.

Οι ίδιοι ήταν εκείνοι που κάλεσαν την Πυροσβεστική και μαζί με άλλους προσπάθησαν να περιορίσουν τις φλόγες, μια γρήγορα αντίδραση που έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να τεθεί γρήγορα η φωτιά υπό έλεγχο, όπως είπε ο κ. Ροβυθάκης.

Παρόλα αυτά και οι δύο θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα και ενδέχεται να έχουν συνέπειες, παρά τα ελαφρυντικά τους.

Από τη χθεσινή πυρκαγιά που προκάλεσε την κινητοποίηση 10 οχημάτων και πάνω από 30 πυροσβεστών έγιναν στάχτη 10 στρέμματα από τα οποία τα 3 αφορούσαν αγροτικές εκτάσεις και τα 7 δασικές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί