Το colpo grosso του δήμου Ηρακλείου με το Τάλως: Χθες το σφράγισαν ως αυθαίρετο για τα μάτια του κόσμου, αύριο το νομιμοποιούν!

Τη Δευτέρα (χθες) ο δήμος Ηρακλείου, υλοποιώντας αναγκαστικά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, προχώρησε στο σφράγισμα των πολυκινηματογράφων “Talos”, καθώς έχουν ανεγερθεί και λειτουργούν παρανόμως σε έκταση του σχεδίου Πόλης στα Καμίνια που είναι χαρακτηρισμένη ως “γενική κατοικία”.

Δείτε: Ηράκλειο: Έκλεισαν οι κινηματογράφοι “Τάλως”, μετά την απόφαση του ΣτΕ – Θυροκολλήθηκε η απόφαση για το σφράγισμα

Ηράκλειο: Το κλείσιμο των κινηματογράφων “Τάλως” αποφάσισε το ΣτΕ – Παράνομη η λειτουργία, αυθαίρετα τα κτίσματα

Όμως αύριο, Τετάρτη, η αρμόδια επιτροπή του δήμου Ηρακλείου συζητά την τροποποίηση του σχεδίου Πόλης, ώστε να γίνει από “γενική κατοικία” η χρήση να γίνει “τουρισμού – αναψυχής” και να μπορεί να του δώσει νέα άδεια να λειτουργήσει! ΚΙ έτσι να νομιμοποιήσει τα χαρακτηρισμένα από το ΣτΕ ως αυθαίρετα κτίσματα!

Αυτό όμως που προκαλεί επιπλέον πολλά ερωτηματικά και οδηγεί σε σκέψεις για το “αθώο” των δημοτικών πρωτοβουλιών, δεν είναι μόνο η “θεατρική σφράγιση” των πολυκινηματογράφων, την ώρα που βρίσκονται σε αναγκαστική διακοπή λειτουργίας (λόγω των μέτρων κατά του covid) ώστε να φανεί ότι εφαρμόζει τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Είναι και η “σπουδή” της δημοτικής αρχής και οι ταχύτητες… επιπέδου ρεκόρ να εξυπηρετήσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία: η τελευταία στις 31 Μαρτίου καταθέτει την πρότασή της για τροποποίηση του σχεδίου Πόλης και… αυθημερόν ο διευθυντής της Πολεοδομίας του δήμου εισηγείται να γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ δυο ημέρες αργότερα, στις 2 Απριλίου, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας συγκαλεί την αρμόδια επιτροπή για την Τετάρτη 7 Απριλίου, με μοναδικό θέμα την αποδοχή της εισήγησης της εταιρείας και της υπηρεσίας του δήμου!

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Η αίτηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, με ημερομηνία 30 και 31 Μαρτίου, που κατατίθεται στις 31 Μαρτίου

Ο δήμος Ηρακλείου, σαν… έτοιμος από καιρό, προλαβαίνει να αποδεχτεί αυθημερόν το αίτημα, και να συντάξει πολυσέλιδη εισήγηση με ιστορικό!

Και δυο μέρες αργότερα συγκαλείται η επιτροπή για να πάρει τις αποφάσεις!

Με βάση αυτά τα δεδομένα, που προκύπτουν από τα επίσημα έγγραφα του δήμου Ηρακλείου, η υπόθεση φαίνεται να έχει την οσμή σκανδάλου. Πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι ο δήμος Ηρακλείου στην ουσία επί μια και πλέον πενταετία αρνιόταν να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ. Και αναγκάστηκε να υλοποιήσει χθες τις οριστικές του περασμένου Δεκεμβρίου για το σφράγισμα, αλλά, όπως αποδεικνύεται, απλά… για τα μάτια του κόσμου!

Θυμηθείτε επίσης:


“Βόμβα” ΣτΕ: Κλείνει τα πολυσινεμά, δικαιώνει τον επιχειρηματία στη διαμάχη με δήμο – Κουράκη, που είχε αθωωθεί στο Εφετείο!

Παρέμβαση του υπουργείου για το “Talos”: “Να εφαρμοστεί η απόφαση τουΣτΕ”- Θέμα ωρών και η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ

“Να εφαρμόσει ο δήμος την απόφαση του ΣτΕ για το Talos”- Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ

Πάει στα δικαστήρια το δήμαρχο και στελέχη του δήμου για το “Talos”- “Παρανομείτε και δεν εφαρμόζετε την απόφαση του ΣτΕ”

Εξώδικο κατά δήμου – ΣΥΠΟΘΑ για τη μη εφαρμογή της απόφαση του ΣτΕ στο “Talos” (έγγραφο

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Το colpo grosso του δήμου Ηρακλείου με το Τάλως: Χθες το σφράγισαν ως αυθαίρετο για τα μάτια του κόσμου, αύριο το νομιμοποιούν!”

  1. Αντώνης Σ.

    Η Αιώνια ξεφτίλα του λαού των “Παραθύρων” και των “κόλπων Γκρόσο”.
    Στην χώρα λάφυρο, ιδιοκτησία κάποιων που αναδεικνύεται ΑΚΟΜΑ μια φορά 20 Μήνες τώρα, πρώτα νομοθετούνται-τοποθετούνται τα “Παράθυρα” στους νόμους και μετά το “σώμα” τους.
    Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τους μηχανικούς. Πρώτα βάζουμε τα παράθυρα και μετά το κτίριο.
    Προτείνω να αλλάξει η χρήση γης στην οικιστική περιοχή Καμινίων, ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ σε Βιομηχανική ζώνη, μήπως βολευτεί και κανένα άλλο “φιλαράκι κολλητάρι”, κουμπάρος, νονός και άλλα θλιβερά παρατρεχάμενα.
    Κάνα αιολικό πάρκο στου Καράβολα που φυσά καλά, καμιά βιοτεχνία “αλουμινοκατασκευών” να φτιάχνει τις σχολικές μάσκες, αλεξίπτωτα, βρακάκια της Dr. Παγουρέως, η τσιμέντο για την Τσιμενδώνη.
    Αλλάξτε την χρήση γης, κάντε πολεοδομικούς σχεδιασμούς που δεν κάνετε σε άλλες περιοχές, που υπάρχει ανάγκη.
    Αλλά εκεί δεν τρέχει χρήμα, δουλίτσες και “πανωπροίκια”…ξέχασα.
    Για ένα “κωλοκινηματογράφο” που θα έλεγε ο Μένιος, όχι ο Φουρθιώτης, ο προηγούμενος του Ανδρέα.
    Κάθε εποχή χρειάζεται τον Μένιο της για να αναδεικνύεται η φτώχεια της πολιτικής και της ηθικής της, μέσα από τα “Παράθυρα” των νόμων της.
    Θερμά συγχαρητήρια, ένα ακόμα Μπράβο στον Δήμο, που αντιδρά, δουλεύει ακαριαία όταν πρόκειται να τοποθετήσει “Παράθυρα”.
    Αυτά έχει ανάγκη η κοινωνία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί