Υπουργείο Εσωτερικών: Νέα τροπή στην υπόθεση διάρρηξης – Έρευνα και από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

φωτογραφία από in.gr

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η χθεσινή διάρρηξη στο γραφείο του προϊστάμενου της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, την ημέρα που το ΥΠΕΣ παρέδωσε στις αρχές του πόρισμα για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου με τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ. Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με διαδοχικές του ανακοινώσεις έχει ζητήσει απαντήσεις από την κυβέρνηση, αυτή τηρεί στάση σιωπής.

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση ήρθε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο με μία λιτή ανακοίνωση τοποθετήθηκε, δημιουργώντας όμως περισσότερα ερωτήματα. Και αυτό γιατί αναφέρει ότι προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και αυτό γιατί η παρουσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δείχνει ότι υπάρχουν εύλογοι φόβοι για κλοπή ευαίσθητων δεδομένων από τους υπολογιστές. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητά τα αυτονόητα: Τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει επίσης ότι «για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, η οποία αφορά σε διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί