“Βόμβα” ΣτΕ: Κλείνει τα πολυσινεμά, δικαιώνει τον επιχειρηματία στη διαμάχη με δήμο – Κουράκη, που είχε αθωωθεί στο Εφετείο!

Το Εφετείο μπορεί να αθώωσε τον πρώην δήμαρχο Ηρακλείου, Γ. Κουράκη, για την υπόθεση των πολυκινηματογράφων στο οικόπεδο της ΕΑΣΗ, στην περιοχή Τάλως, όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας, με μια απόφαση – βόμβα, δικαιώνει τώρα τον επιχειρηματία Ε. Τσαγκαράκη, ιδιοκτήτη του Τεχνόπολις. Το ΣτΕ με απόφαση που δημοσίευσε σε δημόσια συνεδρίαση στις 18 Αυγούστου, χαρακτηρίζει παράνομη τη λειτουργία των πολυκινηματογράφων Odeon και Τάλως Plaza, καθώς, όπως αναφέρει, δημιουργήθηκαν σε περιοχή με χρήση γης για γενική κατοικία κι όχι εμπορικού κέντρου, που μαζί με τα εστιατόρια και τα πάρκινγκ, καταλαμβάνει έκταση 20 στρεμμάτων και ο δήμος παρανόμως εξέδωσε τις οικοδομικές άδειες το 2004!

Για το θέμα είχε καταδικαστεί σε 8μηνη φυλάκιση ο τότε δήμαρχος, Γ. Κουράκης, μετά από μήνυση του επιχειρηματία, ότι εξέδωσε τις άδειες σε περιοχή κατοικίας, όμως λίγους μήνες αργότερα το Εφετείο αθώωσε τον κ. Κουράκη.

Τώρα το ΣτΕ χαρακτηρίζει παράνομες τις αδειοδοτήσεις από το δήμο Ηρακλείου και διατάσσει τη σφράγιση των πολυκινηματογράφων, ενώ επιστρέφει την υπόθεση στο δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να προχωρήσει στη σφράγιση.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει από το 2009 ο επιχειρηματίας, ζητώντας να σφραγιστούν τα καταστήματα, ενώ παράλληλα μήνυσε τον τότε δήμαρχο και άλλους παράγοντες του δήμου για την έκδοση των αδειών σε περιοχή κατοικίας.  Μάλιστα, μετά την απόφαση του Εφετείου, τον Ιούνιο του 2013, ο τότε δήμαρχος της πόλης είχε απειλήσει με μηνύσεις τον επιχειρηματία του Τεχνόπολις, καταγγέλλοντας λασπολογία σε βάρος του!

Η απόφαση του ΣτΕ
Η απόφαση του ΣτΕ

 

 

Σχετικά Άρθρα

3 Thoughts to ““Βόμβα” ΣτΕ: Κλείνει τα πολυσινεμά, δικαιώνει τον επιχειρηματία στη διαμάχη με δήμο – Κουράκη, που είχε αθωωθεί στο Εφετείο!”

  1. Βαγγελης Α.

    Τι σχεση εχει αγαπητο candia news η αντιλαραθεση Κουρακη Τσαγκαρακη με την αποφαση του Στε ωστε να βαζετε αυτον τον παραπλανητικο τιτλο? τι σχεση εχει κυριε βεγγο και sam d , η δημαρχια λαμπρινου με την αποφαση.ς Και τι σχεση εχει ο δημος ωστε να πληρωνει τα σπασμενα. Το τεχνοπολις αφου εκρινε οτι αδικηθηκε καλως επραξε και πηγε στο Στε. Η διαφορα ομως ειναι οτι την αδεια του την εβγαλε του ταλως το υπεχωδε ,οποτε αν θελει λεφτα , ας τα ζητησει απο την κεντρικη πολιτεια. Ο δημος ( αιρετοι και υπαλληλοι ) αθωωθηκαν γιατι ορθα εδωσαν αδεια εφοσον ειχε τις απαιτουμενες εγκρισεις απο το κεντρικο κρατος. Γι αυτο αλλωστε εχει επισης αποφασισει αλλο τμημα παλι του Συμβιυλιου επικρατειας .

  2. Sam_D

    Μα φυσικά ο Δήμος Ηρακλείου θα πληρώσει όλα τα σπασμένα.
    Εξάλλου, αυτός έδωσε τις παράνομες άδειες.

    Υποθέτω ότι ο νέος δήμαρχος θα κινήσει τις διαδικασίες για τη σφράγιση των παράνομων χρήσεων πολυκινηματογράφου στο εν λόγω ακίνητο, το συντομότερο.
    Μακάρι και άλλοι, ντόπιοι επιχειρηματίες να “κυνηγούσαν” με τέτοιο τρόπο τα νόμιμα συμφέροντα τους στη λαίλαπα των πολυεθνικών, των ξενόφερτων εταιριών και των τσιφλικάδων τους στο Ηράκλειο…

  3. ΒΕΓΓΟΣ

    Θεε μου υποκρισια!
    10 μερες μολις εκτος δημαρχιας και βγηκε η αποφαση…τοσα χρονια τι?
    τα λεφτα που εχασε ο ανθρωπος τοσα χρονια ποιος θα του τα δωσει?

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί