Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών

Για «φερόμενη διάρρηξη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών και αναφέρει ότι η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη και πως δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο παραβίασης της κυβερνοασφάλειας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

«Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο.

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας».

Η ανακοίνωση η ΕΛΑΣ

Λίγο νωρίτερα την πρώτη επίσημη ενημέρωση για το συμβάν εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο πιο πολύ δημιούργησε ερωτήματα παρά απάντησε.

Και αυτό γιατί αναφέρει ότι προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και αυτό γιατί η παρουσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δείχνει ότι υπάρχουν εύλογοι φόβοι για κλοπή ευαίσθητων δεδομένων από τους υπολογιστές. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητά τα αυτονόητα: Τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει επίσης ότι «για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί