Μας έχουν κλεισμένους σπίτι και αυτοί έβγαλαν στον αέρα την πώληση του συνόλου του λιμανιού Ηρακλείου! (έγγραφα)

Στην έναρξη διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου προχωρά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της χώρας που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό του.

Η διαγωνιστική διαδικασία για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ Α.Ε.) προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Στον ΟΛΗ έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου, καθώς επίσης στη χερσαία ζώνη του λιμανιού των Λινοπεραμάτων, του αλιευτικού καταφυγίου της Άρβης καθώς και των αλιευτικών καταφυγίων

Καστρίου/Κερατόκαμπου και Λέντα (Λούτρα).

Από την προκήρυξη δεν εξαιρείται ο ιστορικός Ενετικός Λιμένας του Ηρακλείου.

Δείτε επίσης: Οι “άριστοι” μάς έκλεισαν μέσα στο Ηράκλειο και αυτοί ξεκινούν την πώληση και του ιστορικού Ενετικού Λιμανιού της πόλης!

Ξεσηκώθηκαν οι πολίτες του Ηρακλείου για την πώληση του Ενετικού Λιμανιού από την κυβέρνηση

Σαν προικοθήρας, τα ξεπουλά όλα, λιμάνια και μουσεία, ενώ μας έχει κλείσει μέσα

Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες: Ο Δήμαρχος να φέρει προς συζήτηση την πώληση του Ενετικού Λιμένα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την πώληση του Ενετικού Λιμανιού: Η Ύβρις φουντώνει και η Κάθαρση θα επέλθει

“Το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου δεν είναι για πούλημα!”- Παρέμβαση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του νομού και των Τομεαρχών

«Οι προθέσεις της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Ενετικού Λιμανιού Ηρακλείου είναι πλέον ξεκάθαρες»


Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: α) τη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογής των ενδιαφερόμενων μερών και β) τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης πλειοδότη. Στην πρώτη φάση, τα ενδιαφερόμενα μέρη προσκαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία την Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021.

Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφερόντος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Στον διαγωνισμό αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ενεργούν οι “Deloitte Business Solutions – Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.” ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, οι “Your Legal Partners – Δρακόπουλος & Βασαλάκης – Αλεξίου Κοσμόπουλος” ως νομικός σύμβουλος, το “Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε.” ως τεχνικός σύμβουλο και η εταιρεία “Port Consultants Rotterdam B.V.” ως εμπορικός σύμβουλος.

Δείτε την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ΕΔΩ

Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί