ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Όχι στο ξεπούλημα του λιμανιού του Ηρακλείου, ναι στην αξιοποίηση

Την έντονη αντίθεσή της στο ξεπούλημα του λιμανιού του Ηρακλείου επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Δείτε:

Στα κρυφά, μέσα στην καραντίνα, ετοίμασε την ιδιωτικοποίηση και του λιμανιού Ηρακλείου!- Ποιοι το διεκδικούν

Κυβέρνηση βρώμικων αποστολών: Καραντίνα εμείς, ξεπούλημα λιμανιού και αεροδρομίου Ηρακλείου αυτοί

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Όχι στο ξεπούλημα του λιμανιού του Ηρακλείου- Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΛΗΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

“Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά, την πλήρη και ριζική αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση μέσω της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου κατά το παράδειγμα τις Cosco, και καλούμε αρχικά τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού αλλά και το λαό του νομού μας να ακυρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης και να διαφυλάξει το Δημόσιο χαρακτήρα του Λιμανιού”, αναφέρει η ΝΕ Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με αφορμή την πρώτη φάση του διαγωνισμού που λήγει στο τέλος του μήνα από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο καιρό στο λιμάνι του Ηρακλείου, για την επικείμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της μετοχής του ΟΛΗ, θα θέλαμε να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά τη πλήρη και ριζική αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση μέσω της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου.

Έρχεται τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιήσει τα παλιά μνημονιακά της σχέδια, δηλαδή του ξεπουλήματος του Λιμανιού στο σύνολό του, ήτοι της χερσαίας ζώνης Ηρακλείου, της χερσαίας ζώνης Λινοπεραμάτων περιλαμβανομένων και των αλιευτικών καταφυγίων της Άρβης, Κερατόκαμπου του δήμου Βιάννου και Λούτρα του δήμου Γόρτυνας.

Το λιμάνι δεν παραμένει πλέον υπό δημόσιο έλεγχο, γιατί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος περιέρχεται υπό τον μετοχικό έλεγχο ιδιώτη επενδυτή.

Επισημαίνουμε ότι την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι ήμασταν μέσα σε ένα ασφυκτικό – μνημονιακό πλαίσιο,  ψηφίστηκε ο νόμος που επέτρεπε υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων ΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σε αντίθεση η ΝΔ ακυρώνοντας το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου χωρίς περιορισμούς.

Την περίοδο 2015-19, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και με δύσκολες μνημονιακές δεσμεύσεις, αναδείχθηκε ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, έτσι ώστε το λιμάνι μας να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο που του αρμόζει όχι μόνο στο πλαίσιο της Κρήτης αλλά και της Μεσογείου γενικότερα.

Τις δυνατότητες αυτές αναδεικνύει και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον 9 εταιριών ( σύμφωνα με πληροφορίες ) για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου.

Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά, την πλήρη και ριζική αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση μέσω της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου κατά το παράδειγμα τις Cosco, και καλούμε αρχικά τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού αλλά και το λαό του νομού μας να ακυρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης και να διαφυλάξει το Δημόσιο χαρακτήρα του Λιμανιού.

Ναι στην αξιοποίηση με δημόσιο χαρακτήρα του Λιμανιού, όχι στο ξεπούλημα.

Άλλωστε αυτό είναι το Ευρωπαϊκό παράδειγμα αξιοποίησης των λιμανιών και όχι το ξεπούλημα της επιχείρησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί