Σαν προικοθήρας, τα ξεπουλά όλα, λιμάνια και μουσεία, ενώ μας έχει κλείσει μέσα

Απομυζούν οι ίδιοι και οι φίλοι τους το κράτος και τα ταμεία του, αλλά εμφανίζονται “αντικρατιστές”. Και χαρίζουν στην παρέα τους την άυλη και υλική περιουσία της Ελλάδας, μαζί με τη συλλογική μνήμη.

Πράττουν σαν τους προικοθήρες. “Μέλι” και “βάλσαμο” μέχρι να μπουν στο σπίτι. Κι όταν μπουν, τα ξεπουλούν όλα σα να ήταν δικά τους.

Τώρα, κι ενώ μας έχουν κλείσει μέσα για να “αντιμετωπιστεί” ο ιός, αυτοί προωθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μουσεία και λιμάνια, είναι τώρα ο στόχος.

Λες και είναι του μπαμπά τους, λες και ο υιός Μητσοτάκης τα βρήκε από τον μπαμπά του…

Στο Ηράκλειο τις τελευταίες 2 μέρες που έγινε γνωστό το σχέδιο για ξεπούλημα του ιστορικού Ενετικού Λιμανιού, υπάρχει οργή.

Δείτε: Οι “άριστοι” μάς έκλεισαν μέσα στο Ηράκλειο και αυτοί ξεκινούν την πώληση και του ιστορικού Ενετικού Λιμανιού της πόλης!

Μέσα σε μερικές ώρες πάνω από 1.300 πολίτες υπέγραψαν το σχετικό ψήφισμα στο Avaaz.

Δείτε: Ξεσηκώθηκαν οι πολίτες του Ηρακλείου για την πώληση του Ενετικού Λιμανιού από την κυβέρνηση

Η διεκδίκηση πάντως δε θα πρέπει να μείνει στο Ενετικό αλλά σε όλο το λιμάνι του Ηρακλείου. Ακόμα κι αν είναι ευνόητο ότι μέσω αυτού του αιτήματος, δηλαδή να μην πωληθεί ένα ιστορικό σημείο, φαίνεται ο παραλογισμός όλης της διαχείρισης των “αρίστων”. Αλλά οι προικοθήρες της δημόσιας περιουσίας και της ιστορικής μνήμης, αν προβληθεί μόνο το αίτημα για μη ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμανιού, είναι πιθανό να οδηγήσουν την κοινωνία σε μια παγίδα. Μετά από λίγο καιρό να πουν το γνωστό “κάναμε κι εδώ λάθος”, να ακυρώσουν τα σχέδια για το Ενετικό και μεις να πανηγυρίζουμε, ξεχνώντας ότι πωλείται το λιμάνι του Ηρακλείου.

Δείτε επίσης για την πώληση του κεντρικού λιμανιού του Ηρακλείου: Όλα στο “σφυρί” από τους “άριστους”: Ξεκινούν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου!

Ενώ ασχολούμαστε με τον ιό ξεκίνησαν την πώληση του λιμανιού του Ηρακλείου και άλλων 3! (έγγραφα)

Ανήσυχοι σύλλογοι και σωματεία του Ηρακλείου για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί άμεσα η πρόσκληση πρόσληψης συμβούλου σύνταξης έκθεσης οικονομικού ελέγχου για την ιδιωτικοποίηση περιφερειακών λιμανιών

Στο Ηράκλειο οι προικοθήρες του κράτους δεν αρκούνται στο λιμάνι και το Ενετικό Λιμάνι. Όσο μας έχουν κλεισμένους μέσα και το δήμο Ηρακλείου σε αυστηρό lockdwn, κάνουν κι άλλα σχέδια. Την ιδιωτικοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, με όλους τους θησαυρούς που συγκεντρώθηκαν με προσπάθεια σχεδόν 2 αιώνων, ακόμα από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Δείτε: Αρχαιολόγοι Κρήτης: Η ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Λίνα Μενδώνη

Ίσως αυτό εξηγεί και τους λόγους που οι άχρηστοι κυβερνήτες μάς έκλεισαν μέσα εδώ στην Κρήτη. Για να μην πάρουμε χαμπάρι…

Φυσικά, για να τα λέμε όλα, δεν πωλούνται μόνο στο Ηράκλειο τα “ασημικά”, αλλά σε όλη τη χώρα.

Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε και να πούμε το ΟΧΙ.

Candiot

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Σαν προικοθήρας, τα ξεπουλά όλα, λιμάνια και μουσεία, ενώ μας έχει κλείσει μέσα”

  1. Anti-logos

    ΟΧΙ “…σαν προικοθήρας…”, αλλά “Ο προικοθήρας”. Του το είπε η κρατικοδίαιτη για 170 χρόνια οικογένεια που τρώει και πίνει στην υγειά των κορόιδων των πολιτών, ότι η …. …προίκα του είναι η ίδια η χώρα και αυτό το “πράμα”, το πίστεψε. Αφού βρέθηκαν και τα γιουσουφάκια που του έδωσαν τα κλειδιά, τώρα πουλάει.
    Εμείς? Τι κάνουμε? Θυμάμαι να διηγούνται κάποιες ιστορίες με Μουσεία, στο Ηράκλειο τουλάχιστον, πριν χρόνια. Να ανασκουμπωθούν οι περιοχές της χώρας που ξεπουλιούνται μήπως?

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί