Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων – Προβληματισμός για τρεις περιοχές

Προβληματισμός για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα – Τα νούμερα που έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» στους ειδικούς

Μεγάλος προβληματισμός για τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα επικρατεί στην επιτροπή των ειδικών η οποία συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, η συνεδρίαση δεν αφορά συγκεκριμένα το άνοιγμα των καταστημάτων που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα για τις τρεις παραπάνω περιοχές.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στη σημερινή ενημέρωση, με τον Νίκο Χαρδαλιά να κάνει ιδιαίτερη μνεία στις τρεις συγκεκριμένες περιοχές λόγω της εκτίναξης ενεργών κρουσμάτων.

Στην Κοζάνη υπάρχουν 1.458 ενεργά και πιθανά κρούσματα, ενώ η κατάσταση στις ΜΕΘ για κορωνοϊό είναι οριακή. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 94 κρούσματα.

Στη Θεσσαλονίκη, τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τις 3.000 με αποτέλεσμα τα ενεργά και πιθανά κρούσματα να φτάνουν σήμερα τις 6.791, μία αύξηση άνω του 44% το τελευταίο 10ήμερο. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 350 νέα.

Στην Αχαΐα εντοπίζονται 1.062 ενεργά, ενώ περισσότερα από 1.800 είναι τα ενεργά και πιθανά κρούσματα. Από την ημέρα που η περιοχή μπήκε σε βαθύ κόκκινο έως σήμερα αυξάνονται κατά 46,89% τα ενεργά κρούσματα. Στο τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 141 νέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί