Προς παράταση τα μέτρα – Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Ειδικών και όλα δείχνουν προς παράταση των μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Δεδομένης της αποκλιμάκωσης κρουσμάτων που παρατηρείται, οι ειδικοί θα αξιολογήσουν την πιθανότητα χαλάρωσης των περιορισμών, με φειδώ όμως, καθώς η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας να επιμένουν.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 106 θανάτους και 673 διασωληνωμένους, ενώ τη Δευτέρα 101 θανάτουςκαι 672 διασωληνωμένους.

Έτσι θεωρείται πιο ασφαλές να σταθεροποιηθούν πρώτα οι δείκτες νοσηλειών, διασωληνώσεων και θανάτων πριν ξεκινήσει χαλάρωση των μέτρων στη διασκέδαση.

Μεταξύ των μέτρων που θα συζητηθούν στη σημερινή σύσκεψη είναι εκείνο της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, για το οποίο οι ειδικοί εκφράζουν επιφυλάξεις καθώς μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα των μεγάλων κέντρων διασκέδασης και να αυξήσει τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Τα υπόλοιπα μέτρα, δηλαδή ο περιορισμός για αυστηρά καθήμενους πελάτες στα καταστήματα εστίασης, ο περιορισμός στα έξι άτομα ανά τραπέζι, η χρήση της μάσκας και το ωράριο λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυχτα πιθανότατα θα παραμείνουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί