Ταϊβάν: Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών στη σιδηροδρομική τραγωδία

Τουλάχιστον 51 είναι οι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ταϊβάν, του σοβαρότερου στην ιστορία του νησιού εδώ και δεκαετίες, ενώ 146 άνθρωποι νοσηλεύονται.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που μετέφερε σχεδόν 500 ανθρώπους εκτροχιάσθηκε στο εσωτερικό σήραγγας, αφού συγκρούσθηκε με φορτηγό που βρέθηκε επάνω στις σιδηροτροχιές, έχοντας γλιστρήσει σε πρανές από εργοτάξιο που βρισκόταν κοντά στην σιδηροδρομική γραμμή.

National Fire Agency Department via AP

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην ανατολική σιδηροδρομική γραμμή, βόρεια της ανατολικής πόλης Χουαλιέν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το τρένο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δεν το έχει σταθμεύσει σωστά και κύλησε ως τις σιδηροτροχιές. Σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων CNA, αυτοκίνητο που «δεν είχε σταθμευθεί σωστά», πιστεύεται ότι κύλησε στις σιδηροτροχιές. 

«Το τρένο μας συγκρούστηκε με αυτοκίνητο», ακούγεται να λέει άνδρας σε βίντεο που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν. «Το αυτοκίνητο έπεσε» στις σιδηροτροχιές από ανισόπεδο κόμβο, πρόσθεσε.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε την πρώτη ημέρα εορταστικού τριημέρου στην Ταϊβάν και πρόκειται για το χειρότερο που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Οι ορεινές ανατολικές ακτές της νήσου αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Το 2018, 18 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 175 είχαν τραυματιστεί, όταν επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε στη βορειοανατολική Ταϊβάν. Επρόκειτο για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των τελευταίων τριών δεκαετιών στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί