Πίεση από ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη αποκάλυψε μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Μία εξαιρετικά σοβαρή αποκάλυψη έκανε την Παρασκευή 9 Ιουλίου το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Τάκης Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι υπήρξε πίεση από μέσα ενημέρωσης και ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι «ξεμπερδέψαμε» από τον κορονοϊό.

«Υπήρξε μια πίεση από πολλά μέσα ενημέρωσης και από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορονοϊό, αυτό ήταν μέγα λάθος» υπογράμμισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο παιδίατρος-επιδημιολόγος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

«Έγινε πέρσι και έγινε και το Πάσχα, με την περίφημη κουβέντα “Πάσχα στο χωριό”. Σαν να τελειώνουμε, που όλοι το θέλουμε, αλλά να κάνουμε την επιθυμία μας πραγματικότητα είναι ό,τι πιο ανόητο υπάρχει», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και διευκρινίζει ποιες ήταν οι συστάσεις επιτροπής. «Οι ακριβείς συστάσεις, της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων ήταν πολύ πιο μακριά από το τελειώσαμε με τις μάσκες ή πολύ περισσότερο, πετάμε τις μάσκες, οι οποίες είναι σύμμαχος, ακόμα και αν αποφασιστεί να φύγουν, δεν θα τις πετάξουμε. Κυριάρχησε αυτό το μήνυμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης, πολύ λανθασμένα και πληρώνουμε ένα μέρος αυτή την στιγμή».

«Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, συνεχίζουμε να τις φοράμε σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων και περισσότερο. Όπου δεν υπάρχει συνωστισμός μπορούμε να μην τις χρησιμοποιούμε. Όλα αυτά δεν ισοδυναμούν με το τελειώνουμε με τις μάσκες», επαναλαμβάνει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Με βάση τις παραπάνω δηλώσεις για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει έκθετη αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει στη χώρα μας και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2.000, πληθαίνουν οι φωνές για τα λάθη και τις αστοχίες της.

Παράλληλα, η προσπάθεια της κυβέρνησης να απεμπολήσει κάθε ευθύνη και να πείσει ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, καταρρίπτεται ακόμη και από μέλη της Επιτροπής Επιστημόνων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί