Έκτακτη σύσκεψη στην Ιεράπετρα για λήψη μέτρων προστασίας από ενδεχόμενη πυρκαγιά

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05/08/2021 στα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με θέμα την ένταση της προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων για την προστασία της περιοχής μας από ενδεχόμενη πρόκληση πυρκαγιάς.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ.Καλατζάκης, η Αντιδήμαρχος Πολ.Προστασίας κ.Ρουμελιωτάκη, ο Αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ.Βρυγιωνάκης, ο Πρόεδρος Νέας Ανατολής κ.Ζαχαρόπουλος καθώς και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ.Γαϊτανάκης μαζί τον Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Ιεράπετρας κ.Καλλιοτζής.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της πυρασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας αλλά και την ανάγκη, άμεσα να ευαισθητοποιηθεί το σύνολο της κοινωνίας για την διασφάλιση αποτροπής δυσάρεστων καταστάσεων, ως αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης πυρκαγιάς.

Όπως τόνισε και ο κ. Καλλιοτζής, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς δεν υφίσταται μόνο στις περιόδους παρατεταμένου καύσωνα (όπου διανύουμε τις τελευταίες μέρες) αλλά πολλαπλασιάζεται τις αμέσως επόμενες μέρες, λόγω αυξημένου ποσοστού ξηρασίας του περιβάλλοντος.

Για τους παραπάνω λόγους ενημερώνουμε και υπενθυμίζουμε στους αγρότες μας τα παρακάτω:

-Απομακρύνετε άμεσα όλα τα υπολείμματα της προηγούμενης καλλιέργειας από τον χώρο σας, προς τους ενδεδειγμένος χώρους εναπόθεσης.
-Καθαρίσετε την περίμετρο θερμοκηπίων αλλά και το σύνολο της περιουσίας σας από ξερά χόρτα
-Να προβλέψετε πάντα την ύπαρξη δοχείου με νερό καθ’ ελάχιστο 200 λίτρα ( εύκολα προσβάσιμο) στον χώρο του θερμοκηπίου σας και να έχετε σε ετοιμότητα πιεστικό/ψεκαστικό μηχάνημα εύκολο στην χρήση του.
-Όσοι κινούνται με οχήματα στην ευρύτερη περιοχή και διαθέτουν χώρο, να έχουν πάντα πάντα ένα μικρό ή μεγάλο δοχείο με νερό (για έκτακτη ανάγκη)
-Απαγορεύεται η απόρριψη υπολειμμάτων καλλιέργειας (φυτικά -πλαστικά-γυάλινα) σε ρέματα και παράνομες χωματερές καθώς είναι τα ΠΛΕΟΝ επικίνδυνα σημεία για πρόκληση πυρκαγιάς. Οι παραβάτες αυτής της κίνησης θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον αυτού του τόπου και των παιδιών μας, γι’αυτό πρέπει άμεσα να απομονώνονται από όλους μας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επίσης, ως Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας συστήνουμε Εθελοντική Ομάδα Περιπολίας της περιοχής από όλα τα παραπάνω, σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες ομάδες της περιοχής και πάντα υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Καλούμε όλους τους αγρότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική ομάδα να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Σύλλογο.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε προστασία αυτό του τόπου.

Για πληροφορίες Τ 28420-41335 email: eniaios.asil.ier@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί