Εκθέτει τις υπηρεσίες ασφαλείας η επίθεση τούρκων χάκερ σε κυβερνητικές ιστοσελίδες: Υπόλογοι Μητσοτάκης – Κοντολέων

Η τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler «χάκαρε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες, μεταξύ άλλων εκείνες της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών κ.α. 

Δείτε: Κυβερνοεπίθεση εναντίον ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων

Η είδηση δημοσιοποιήθηκε αρχικά από τουρκικά μέσα και σύμφωνα με το Έθνος, την κυβερνοεπίθεση επιβεβαίωσε στη συνέχεια και η Αθήνα.

Η υπόθεση, ιδιαίτερα το χακάρισμα της ΕΥΠ, εκθέτει τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας. Ωστόσο στο «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης ΝΔ, το ζήτημα αγγίζει και το Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια από τις πρώτες του αποφάσεις μετά την εκλογή του, έθεσε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ ψηφίζοντας σχετικό νόμο. 

Επιπλέον ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετηθεί στην ηγεσία της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων, ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα και επιπλέον εκφράζονταν εξ αρχής ισχυρές επιφυλάξεις και για τις ικανότητές του για μια τόσο νευραλγική θέση. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φωτογραφική τροπολογία – σκάνδαλο άλλαξε τον σχετικό νόμο ώστε να μπορεί να τον τοποθετήσει στην εν λόγω θέση. 

Δείτε επίσης: Ο “εθνικός πράκτορας”, ένας ιδιώτης μάνατζερ με παρελθόν

Με καταδίκη για ψευδή καταμήνυση ο αρχηγός της ΕΥΠ, με … μουσικές σπουδές

Ποια είναι η G4S και γιατί «ντρέπεται» για αυτήν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαθέτει τα τυπικά προσόντα για επικεφαλής της ΕΥΠ ο «άριστος» κ. Κοντολέων;

“Περίεργα παιχνίδια” στις πλάτες εργαζομένων της G4S από τη διοίκηση του εκλεκτού του Μητσοτάκη

Συνεχίζει να σιωπά η ΝΔ για τους τίτλους σπουδών του νέου διοικητή της ΕΥΠ

Σύμφωνα με το Documento, το σημερινό «χακάρισμα» των Τούρκων στην ΕΥΠ ήταν σχεδόν αναμενόμενο, καθώς στο εσωτερικό της Υπηρεσίας εδώ και μήνες υπάρχουν συζητήσεις για τις ικανότητες του Παναγιώτη Κοντολέοντος και πολλοί έκρουαν σιωπηρά τον κώδωνα του κινδύνου.

Η ανάρτηση των Τούρκων χάκερς

Με ανάρτησή της στο Facebook, η ομάδα των Τούρκων χάκερ ενημερώνει για τις ιστοσελίδες στις οποίες επιτέθηκε, συνοδεύοντας τη λίστα με το εξής μήνυμα: «Η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και τη Διάσκεψη της Λιβύης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί