Δημοσκόπηση Alco: Δεν πείθει ο Μητσοτάκης – 3 στους 4 πολίτες «βλέπουν» συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών

Μόλις 2 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι… του κάνουν πόλεμο τα «ισχυρά συμφέροντα»

Όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να απομακρύνει κάθε ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν πείθουν τους πολίτες, όπως αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα αν «σας έπεισαν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στο δυστύχημα των Τεμπών», το 75% είπε «όχι», το 14% «ναι» και το 11% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

«Χαστούκι» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η απάντηση των πολιτών για τα «ισχυρά συμφέροντα» που επικαλείται η κυβέρνηση, με τα ποσοστά να καταρρίπτουν πλήρως τον κυβερνητικό ισχυρισμό.

Ειδικότερα στο ερώτημα σας έπεισαν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ότι ισχυρά συμφέροντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την πορεία της χώρας» μόλις το 22% απάντησε «ναι», έναντι του  63% που λέει «όχι». Ένα ποσοστό του 15% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, στο ερώτημα αν αυτή επηρέασε την απόφαση των πολιτών για τις ευρωεκλογές, το 37% των συμμετεχόντων απάντησε «καθόλου», το 20% «αρκετά» και το 19% «λίγο». Στο ερώτημα ποια κόμματα κέρδισαν από την διαδικασία το 23% απάντησε το ΠΑΣΟΚ και το 20% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ερώτηση ποια κόμματα έχασαν το 42% απάντησε η ΝΔ, το 27% ο ΣΥΡΙΖΑ και το 22% το ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα ποσοστά των κομμάτων κινούνται ως εξής: ΝΔ: 29-33%, ΣΥΡΙΖΑ: 14-16%,ΠΑΣΟΚ: 12-14%, Ελληνική Λύση: 9-11%, ΚΚΕ: 8-10%, Νίκη: 3-5%, Πλεύση Ελευθερίας: 3-5%, Σπαρτιάτες: 2-4%, Νέα Αριστερά: 2-3,4.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί