ΣΥΡΙΖΑ: Διαθέτει τα τυπικά προσόντα για επικεφαλής της ΕΥΠ ο «άριστος» κ. Κοντολέων;

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις ελλιπείς εξηγήσεις που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως, τονίζει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύσει τόσο το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα όσο και το πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλει να παύσει αμέσως τη διαδικασία διορισμού του».

«Οι εξηγήσεις που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τον επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, αποδεικνύονται τουλάχιστον ελλιπείς. Κι αυτό διότι, όπως αναδεικνύεται από νέο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο ο κ. Κοντολέων διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την συγκεκριμένη θέση, όπως αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύσει τόσο το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα όσο και το πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλει να παύσει αμέσως τη διαδικασία διορισμού του».

Υπενθυμίζεται ότι στο βιογραφικό του ο κ. Κοντολέων φαίνεται να έχει πτυχίο management από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ωσστόσο το μόνο τμήμα του πανεπιστημίου αυτού που αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ είναι αυτό των …Μουσικών Σπουδών όπως αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Tι αναφέρει το δημοσίευμα, τι είπε ο Γ. Πέτσας

Το δημοσίευμα της ΕφΣυν, με τίτλο «Μήπως ο νέος διοικητής της ΕΥΠ είναι μουσικός;», στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται για τους πανεπιστημιακούς τίτλους του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντος. Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνει ότι διαθέτει “όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα”, άρα και την αναγνώριση του τίτλου του στην Ελλάδα, αποκαλύπτεται ότι ο μόνος τίτλος του Open University που έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε… μουσικές σπουδές»

Και όπως προστίθεται στο δημοσίευμα:

Την άποψη ότι ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων έχει τα «τυπικά και ουσιαστικά προσόντα» για να αναλάβει τη θέση της ΕΥΠ επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών. Απαντώντας σε ερώτηση της «Εφ.Συν.», αν το πτυχίο του νέου διοικητή της ΕΥΠ έχει αναγνωριστεί από το ελληνικό κράτος, ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι τα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας θα έπρεπε να μένουν εκτός μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και για την ουσία της υπόθεσης παραπέμπω στη χθεσινή ανακοίνωση όπου φαίνεται ότι όλο το επιτελείο που ασχολείται με τα θέματα εθνικής ασφάλειας έχει τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα για να επιτελέσει το καθήκον του»

Μόνη καταχώριση από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για τμήμα Μουσικής

Όπως σημειώνει η ΕφΣΥ, «αν επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα του ΔΟΑΤΑΠ, του οργανισμού δηλαδή που αναγνωρίζει ακαδημαϊκούς τίτλους του εξωτερικού, θα διαπιστώσει ότι στη σχετική λίστα με τα πανεπιστήμια της αλλοδαπής, υπάρχει μία και μοναδική καταχώρηση που αφορά το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και το αντικείμενό της δεν είναι το Management αλλά το Department Of Music. Αν μη τι άλλο από τη Μουσική έως τη Διοίκηση υπάρχει μια απόσταση…»

(εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της ΕφΣυν)

Τι ανέφερε το βιογραφικό που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έδωσε μόλις χθες, με καθυστέρηση δύο εβδομάδων, το βιογραφικό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, ισχυριζόμενη κιόλας ότι «αυτονοήτως», «διαθέτουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούν οι θέσεις τους» – πράγμα που πλέον τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση. Ωστόσο, ενώ στο βιογραφικό του ο κ. Κοντολέων φαίνεται να έχει πτυχίο management από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το μόνο τμήμα του πανεπιστημίου αυτού που αναγνωρίζει ο ΔΟΑΤΑΠ είναι αυτό των …Μουσικών Σπουδών.

Σύμφωνα \με τη ΓΓ του πρωθυπουργού, το βιογραφικό του διοικητή έχει ως ακολούθως:

«Παναγιώτης Κοντολέων, Διοικητής ΕΥΠ

O Παναγιώτης Κοντολέων γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. To 1999 oλοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση (Management) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2001 απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ τα τελευταία επτά χρόνια κατείχε θέση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου σε όμιλο εταιρειών, που συνολικά απασχολεί πάνω από 2000 άτομα προσωπικό, και έχει κύκλο εργασιών της τάξης των 50 εκ. ευρώ. Μιλάει αγγλικά και έχει βασική γνώση γαλλικών.  Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά».

Το βιογραφικό του Π. Κοντολέοντα, επιβεβαιώνει πως ο εκλεκτός του Κυρ. Μητσοτάκη για τη νευραλγική θέση του διοικητή της ΕΥΠ δεν έχει εργαστεί σε άλλη εταιρεία ασφάλειας πλην της G4S, στην ηγεσία της οποίας αναρριχήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε αναλάβει κομμάτι της φύλαξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για το ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης και παράλληλα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια αρκετών αεροδρομίων της χώρας, ενώ έχει παρουσία και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί