Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου για το πολυνομοσχέδιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Ηρακλείου, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου απευθυνόμενη σε όλους τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές και άνεργους καταδικάζει και απορρίπτει την συνέχιση της αντιλαϊκής και αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής όπως αυτή εκφράζεται και στο πολυνομοσχέδιο που από την Τρίτη 9/12/2018 θα συζητηθεί στην Βουλή και θα ψηφιστεί με την διαδικασία «ως επείγον».
Το νέο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος που πρόσφατα απέσυρε, προσωρινά, κάτω από τις οξυμμένες αντιδράσεις της εργατικής τάξης, επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργηση του.
Οι συνταξιούχοι όπως έχει προαποφασιστεί θα δουν και άλλο πετσόκομμα των συντάξεων τους από το επανυπολογισμό των συντάξεων, θα δουν τις περικοπές της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας. Θα υποστούν την συνεχιζόμενη φοροληστεία και το χτύπημα στο δικαίωμα στην υγεία, περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή. Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και την ανατροπή της. Απαιτούμε:
Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009. Αναπλήρωση όλων των μέχρι σήμερα απωλειών.
Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.
Άμεση καταβολή όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν, επαναφορά του ΕΚΑΣ.
Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.
Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Εξάλειψη της εμπορευματοποίησης με πολιτική πλήρους λειτουργίας όλων των βαθμίδων του τομέα Υγείας.
Κατάργηση των παρακρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.
Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών – αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.
Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018.
Στο στόχαστρο του πολυνομοσχέδιου μπαίνει και το δικαίωμα των εργαζομένων για την οργανωμένη και συλλογική δράση για τα εργατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Η τροπολογία σχετική με τις αποφάσεις για τις κινητοποίησες των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοσία ουσιαστικά πριμοδοτεί το εργοδοτικό συνδικαλισμό και βάζει στο γύψο την επαναστατική ταξική πάλη.
Η απόφαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ από της 27/12/2017 που απορρίπτει τις απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον των συνδικαλιστικών μεταρρυθμίσεων του πολυνομοσχέδιου αναδεικνύει ξεκάθαρα το βρώμικο ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού κατά την περίοδο της κορύφωσης και ολομέτωπης, διαχρονικής επίθεσης της εργοδοσίας στα εργατικά δικαιώματα και την πολιτική στήριξη αυτής της επίθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης.
Το πολυνομοσχέδιο, προικισμένο με άλλα αντιλαϊκά και αντεργατικά νομοθετήματα βάζει πλάτη στις επιδιώξεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών και από την άλλη πλευρά «δένει χειροπόδαρα» τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες να μην μπορούν να παλέψουν για τα εργατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Να προστατέψουν την λαϊκή κατοικία από τους πλειστηριασμούς, την δημόσια υγεία, την νοσηλευτική και φαρμακευτική περίθαλψη από την εμπορευματοποίηση και την αξιοπρεπή ζωή από την υποταγή και το ξεφτιλισμό.
Η Ένωση Συνταξιούχων Ν. Ηρακλείου καλεί τους συνταξιούχους και εργαζόμενους αυτές τις κρίσιμες ημέρες σε επαγρύπνηση, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να κινητοποιηθούν οργανωμένα και συλλογικά ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο και με μέγιστη μαζικότητα να αποτρέψουν την ψήφισή του. Το μέλλον μας να μην γλιστρήσει από τα χέρια μας, στα χέρια και τις αποφάσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-1-2018 ΣΤΙΣ 10π.μ.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7μ.μ. 15-1-2018

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί