Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου για το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ!

Το σύστημα που ζούμε και θρέφεται από την εκμετάλλευση του λαού, ο καπιταλισμός έχει παράγωγά του τον πόλεμο, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την ανεργία, την αποξένωση, τα αδιέξοδα. Η αποθέωση του «ατομισμού» αποτελεί κυριολεκτικά ένα «θερμοκήπιο» επιδείνωσης της ψυχικής υγείας. Στις σύγχρονες αστικές κοινωνίες το άτομο βρίσκεται αντιμέτωπο με την πολύμορφη βία ενός συστήματος που έχει σαπίσει, μια βία καθημερινή, που έχει πολλές και αθέατες πλευρές, οι οποίες φθείρουν την ψυχική υγεία του λαού.

Στην κοινωνία που η Υγεία είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, η ουσιαστική πρόληψη των ψυχικών διαταραχών και η ψυχική υγεία και ισορροπία του πληθυσμού αποτελούν πραγματική προτεραιότητα.

Θύμα αυτής της κατάστασης και η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Η Παιδοψυχιατρική κλινική και ο εφημερεύων παιδοψυχίατρος του ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί οικογένειες από όλους τους νομούς της Κρήτης ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη Παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής που ένα χρόνο τώρα υπερβάλλουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν!  

Να λογοδοτήσουν άμεσα Υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση ΠΑΓΝΗ:

Τί θα συμβεί τις ημέρες που δεν εφημερεύει παιδοψυχίατρος στο νομό και κάποιο παιδί χρειαστεί εκτίμηση;

Τί θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί νοσηλεία σε Παιδοψυχιατρική κλινική; 

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής, να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας ψυχικής υγείας! 

Απαιτούμε:

  • Άμεση, πλήρη στελέχωση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
  • Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με κίνητρα
  • Να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Να μας απαντήσουν άμεσα τι μέτρα θα πάρουν αφού με ευθύνη δική τους και της κυβέρνησης που τις διόρισε, κλείνει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ του νησιού!

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
              Λενακάκης Γεώργιος
Ο Γεν. Γραμματέας
Κουφάκης Μανόλης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί