Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο

Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης ενάντια στο αντιλαϊκό -αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης κατέθεσε στο ΠΣ, για να συζητηθεί στη συνεδρίαση της 16 Οκτώβρη, πρόταση ψηφίσματος ενάντια στο αντιλαϊκό -αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόκειται για πακέτο διατάξεων, που περιέχουν δεκάδες φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και προνόμια, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων, και από την άλλη -για λογαριασμό του κεφαλαίου – πατώντας πάνω σε όλες τις ανατροπές που επιβλήθηκαν με τα τρία κατά σειρά μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, επιφέρει νέο συντριπτικό πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Στόχος κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι η ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις, με πολύ χειρότερους όρους αμοιβής και εργασίας, μέχρι και το άθλιο επίπεδο που έχει επιβληθεί στον κατώτατο μισθό. Παρά την προσπάθεια εξωραϊσμού του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου που καταβάλλει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός πως  η ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου απαιτεί ακριβώς αυτή την ένταση της επίθεσης. Πρόκειται για ένα νόμο που συμβολίζει ξεκάθαρα ότι τα κέρδη των ομίλων δε συμβαδίζουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων στη δουλειά και τη ζωή.

Ταυτόχρονα, το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο προωθεί διατάξεις για τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος,  με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών, περιστολή του δικαιώματος στην απεργία. Επιχειρούν να δώσουν συντριπτικό χτύπημα στη δυνατότητα των εργαζομένων να αντιπαλεύουν συλλογικά την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, να παλεύουν οργανωμένα για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι είναι υποχρέωση της Περιφερειακής αρχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου να ταχθούν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων για ζωή με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, με σύγχρονα δικαιώματα, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, να ταχθούν ενάντιοι στο χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, στην ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών και την ωμή παρέμβαση κυβέρνησης και εργοδοσίας στα συνδικάτα, στο εργατικό κίνημα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Συντυχάκης Μανόλης

Μανουσάκης Νίκος

Μαρινάκης Αλέκος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί