Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης με θέμα «Ο Καζαντζάκης και ο Αθλητισμός»

Η Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Εργων του Νίκου Καζαντζάκη, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), συνεχίζει την αναγνωστική της δράση. Οι συναντήσεις των μελών, των φίλων και όσων αγαπούν το έργο του μεγάλου μας συγγραφέα και θέλουν να συμμετέχουν πραγματοποιούνται κάθε Φθινόπωρο και Άνοιξη, διαδικτυακά, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν τα μέλη της σε όλο τον κόσμο. 

Από το 2019, που ξεκίνησε αυτή η αναγνωστική δράση, έχουν διαβαστεί και παρουσιάστεί βιβλία από το μυθιστορηματικό έργο του συγγραφέα μας και από τα ταξιδιωτικά. Συγχρόνως έχουν πραγματοποιηθεί θεματικές αναγνωστικές βραδιές, αντλώντας από την πλούσια θεματογραφία του Καζαντζακικού έργου. Στην Παγκόσμια Λέσχη του περασμένου Φθινοπώρου (Νοέμβριος 2023) η κ. Βάντα Βουτσά Παπαϊωάννου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματος Ελλάδας, παρουσίασε το Ταξιδεύοντας Ισπανία. Είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και την παρουσίαση του θέματος ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες. 

 Η Παγκόσμια Λέσχη της Άνοιξης 2024, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στις 8.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος 

 με θέμα «Ο Καζαντζάκης και ο Αθλητισμός» μέσα στα έργα Αναφορά στον Γκρέκο και Ταξιδεύοντας Αγγλία,  στα οποία ο συγγραφέας παρουσιάζει με έναν εκπληκτικό τρόπο τη σημασία και τον ρόλο του αθλητισμού ως σημαντικού παράγοντα για την Ειρήνη, την Εκπαίδευση, την Υγεία, τον Σεβασμό στο Φύλο, καθώς επίσης και στην ενδυνάμωση και ένταξη των νέων στην κοινωνία. Προβάλει τη δύναμη του Ολυμπισμού των ομαδικών αθλημάτων, του ποδοσφαίρου και τη συμβολή που μπορούν να έχουν στην εκπαιδευτική, κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν σε μια χώρα, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο την Εθνική Κουλτούρα ενός Έθνους πάνω στην οποία οι πολίτες της θα μπορέσουν να αναδείξουν τις αρετές τους.

Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Σπύρος Κοκολάκης (Διδακτορικό Δίπλωμα στην Διοίκηση Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Stirling), μέλος του Ελβετικού Παραρτήματος της ΔΕΦΝΚ.

Στοιχεία σύνδεσης στο Zoom:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/86254417503?pwd=WG9lNkE2ZzNISTRuUk5QNzZCN0hnZz09

Meeting ID: 862 5441 7503

Passcode: 695415

Υπεύθυνες για τον συντονισμό της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη

Κατερίνα Ζωγραφιστού kzografistou@gmail.com

Σοφία Νταλαμπέκη secretary.siank.gr@gmail.com

Μαρία Ζαχαριάκη   zachariakimarie@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί